В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо.

...
В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо.
Коментари Харесай

Балабанов, ИТН: Премиерът ни каза, че трябва да помогнем на Макрон като свалим ветото над РСМ

В политиката би трябвало да избираме сред неприятното и по-малкото неприятно. За 6 месеца сътрудниците, с които подписахме това съдружно съглашение - " Продължаваме промяната " направиха по този начин, че в действителност да се трансфорат в голямото неприятно в този парламент. Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов в " Денят стартира ".

По думите му министър председателят и министърът на финансите имат блян за еднолична власт.

Петков и Василев желаеха да консолидират цялата власт в ръцете си, трансфораха Народното събрание в гумен щемпел. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна зала. В една такава прочувствена среда допускам, че през идващите ни доста тиня ще си хвърлим. Ние би трябвало да залагаме на обстоятелствата и на истината. Да, съгласно някои сме неприятни, само че избираме да приказваме истината

Актуализацията на бюджета до последно се е предложила " на мрачно ".

" Винаги съм ходил с група специалисти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по проблема и да има хора, които след това да може да потвърдят каква е истината за тези съдружни препоръки. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на мрачно. "

След заявката на Слави Трифонов през вчерашния ден, " Продължаваме промяната " не обелиха и дума за Македония, акцентира Балабанов. По думите му повдигането на ветото за РСМ с изискване президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат поръчител за националния интерес " по този начин или другояче щяло да се случи ".

На последния съдружен съвет министър председателят сподели следното: " Трябва да създадем по този начин, че Макрон да победи ". На въпроса за какво, господин министър председател, той отговори, че Франция би трябвало да се похвали с нещо до края на европредседателството във връзка с дипломацията и това е българаският народен интерес, който би трябвало да бъде продаден по най-бързия метод "

Балабанов съобщил за несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово известие до Лена Бориславова.

По думите на депутата предлагането било на премиера Петков и вицепремиера Василев, тъй като Рашков " не можел да направи нужните промени в Министерство на вътрешните работи ".

" На съдружния съвет предходната седмица министър председателят пристигна при нас без да знаем и сподели: Имаме страхотна концепция с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана приветлив като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е концепцията зад тази рокада. той сподели следното: Бойко Рашков е прекомерно възрастен човек и не е в положение а извърши промяната в Министерство на вътрешните работи и не му стиска да уволни 7000 души служители на реда. по тази причина ще го скрием в КПКОНПИ, тъй като той по този начин или другояче е следовател по специалност и там ще го използваме за някакви други неща.

Балабанов твърди и друго – че Кирил Петков предложил политически постове в съответните държавни регулатори.

Депутатът настоя и, че Асен Василев е писал „ мракобесния фашистки закон”, визирайки информацията, която изтече първо в Епицентър. бг за план за български закон „ Магнитски”.

Затова и Балабанов си помислил, че КПКОНПИ с Рашков отпред ще е бухалка.

Той добави и друго – имало концепция КПКОНПИ да се раздели на две, едната част да дава отговор за корупция, другата – за спор на ползи.

По думите на Балабанов, за 6 месеца сътрудниците на Има Такъв Народ се трансформирали в „ огромното лошо”. Какво значи това съгласно Балабанов: „ Стремежът за еднолична власт – на министър-председателя (Кирил Петков), на министъра на финансите (Асен Василев). Превърнаха Народното събрание в гумен печат”.

Според Балабанов, следва да има предложения за пазаруване на депутати. „ Той непосредствено сподели през вчерашния ден на конференцията, че бюджет за депутати ще има, само че няма да има за пътища и дупки”, сподели депутатът.

Същевременно Балабанов не се съгласи, че Има Такъв Народ връща ГЕРБ и Движение за права и свободи в играта. „ Ако имаше такива сделки, от дълго време щяхме да сме облечени във власт, оядени”, съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР