В политиката трябва да има логика и последователност. Както във

...
В политиката трябва да има логика и последователност. Както във
Коментари Харесай

Борисов, Доган, Костадинов - България цяла сега вази гледа

В политиката би трябвало да има логичност и поредност. Както във всяка друга човешка активност. На думите, само че най-много - на дейностите.

Вчерашните предварителни парламентарни избори бяха провокирани от 4 партии – ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН "   и " Възраждане ". Това са партиите, които смъкнаха с гласоподаване в Народното събрание държавното управление на Кирил Петков.

За три от тези партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " това се оказа верен политически ход. И трите покачиха резултатите си - като действителни гласове, като процентно посланичество, като мандати в Народното събрание.

С особена мощ това важи за " Възраждане ", която се обрисува да вдигне двойно резултата си в действителни гласове.

Редно е в този момент тези три партии - огромните спечелили на изборите, които сами провокираха - да си поемат отговорността и да сформират държавно управление. Не е изключено те даже да имат болшинство в Народното събрание от най-малко 121 мандата.

Ако пък нямат, би трябвало да договарят с " Български напредък ", за чието влизане в Народното събрание те също имат заслуги. Още повече, че Стефан Янев се демонстрира като много еластичен в първите си изяви. " Български напредък ", сходно на " Възраждане " в предходния парламент, влиза в Народното събрание най-много поради ниската изборна интензивност.

Все по-лесно става да се прескочи бариерата от 4%. Това беше ясно и все още, в който бе свалено държавното управление на Петков. За това тези, които провокираха вчерашните избори, също носят отговорност.

Разбира се главната отговорност за триумфите на " Възраждане " преди и на " Български напредък " в този момент носи нормалното малоумие на българския народ, който отхвърля да поеме отговорността за личното си настояще и бъдеще. И не гласоподава. Предстои да забележим какъв брой още белѝ ще ни докара това малоумие.

Ще каже някой:

" Ама по какъв начин по този начин, ГЕРБ и Движение за права и свободи са евроатлантици, " Възраждане " са тъкмо противоположното? ".

След като могат дружно да смъкват държавни управления, би трябвало дружно и да сформират такива. А и евроатлантизмът е релативно разбиране за ГЕРБ и Движение за права и свободи, както е известно. Един път го има, различен път го няма. Когато става дума за върховенството на закона, да вземем за пример, съществена евроатлантическа полезност, ГЕРБ и Движение за права и свободи са тежки евразийци.

А и, както сподели Мустафа Карадайъ нощес, предизборните разграничителни линии си остават за преди изборите.

Така че господата Бойко Борисов, Ахмед Доган и Костадин Костадинов да бъдат по този начин положителни да стартират договаряния час по-скоро. Има война, икономическа рецесия, енергийна рецесия, иде зима. Държавата незабавно има потребност от политическа непоклатимост, нормалност, разговор, заедност.

България цяла в този момент вази гледа!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР