В поколенията преди нас са събирани истории, които ми позволяват

...
В поколенията преди нас са събирани истории, които ми позволяват
Коментари Харесай

Родственик на Левски: Неговият образ става по-човечен, трудно е да следваме божества

„ В поколенията преди нас са събирани истории, които ми разрешават да се докосна до дома, атмосферата и връзките в фамилията на Васил Левски. Разказваме си тези истории, събираме се, значимо е да помним. Единият от методите, по които това се случва, е като споделяме с всички тези българи, които желаят да чуят, а те са доста. Почти няма кътче в България, в което да не съм била “. Това показа пред Христина Богданова, роднина на Васил Левски. 
„ Много е мъчно да следваме божества – пред тях се прекланяме, в случай че желаеме обаче в действителност да вървим напред и да се развиваме и като хора, и като народ, значимо е пред себе си да имаме индивиди. Това е доста по-голямо и значимо. В човек има цяла палитра – и кураж, и подозрение, и решителност, и съмнение. С това можем да се припознаем и да се мотивираме да тръгнем напред “, описа още тя. „ Най-трудно ми е да си показва какво стои зад „ Народе???? “. Често ме питат това. Понякога в тези думи провиждам моментно
разколебаване, а в идващия миг – пространство, което трябвало да бъде обещано, с цел да се активизира силата и силата. Наистина мисля, че Левски е вярвал извънредно доста във опциите на българина – да събере куража си, с цел да се пребори за свободата си “, счита Христина Богданова. „ Радвам се, че историците с такава сила започнаха да превеждат документи за Левски от Османския списък. Това дава опция да стъпим върху справедливи неща, доста от митовете ще бъдат развенчани “, уточни още тя.Тя показа още, че едни от най-вълнуващите места, на които Левски е участвал, за нея са родният му дом, скривалището в Троянския манастир и Гложенският манастир.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР