В подписката за референдум, касаещ Бачиново“, има изключително много некоректни

...
В подписката за референдум, касаещ Бачиново“, има изключително много некоректни
Коментари Харесай

Некоректни данни провалиха референдума за преустройството на парк „Бачиново” в Благоевград

„ В подписката за референдум, касаещ „ Бачиново “, има извънредно доста неточни данни! Всичко се оказа една шмекерия, подкрепена институционално от някогашния регионален шеф, ще сезирам КЗЛД и Прокуратурата ”. Това съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов откакто стана ясно, че към 1/3 от събраните подписи за допитването са невалидни и то няма да се организира. Референдумът щеше да пита жителите дали община Благоевград да изтегли капиталов заем от над 17 млн. лв., с цел да построи нов аквапарк със спа център и да благоустрои парка.

„ Сред подписалите се има лица с непълни персонални данни, малолетни лица, лица с правни ограничавания, хора, които не са български жители и други В описите попадат в това число и покойници, демонстрира инспекция на ГРАО ”, пишат от Общината. 

„ Оказва се, че събирането на подписи от Инициативния комитет е една шмекерия, хората бяха лъгани и се веселя, че обстоятелствата излязоха нескрито. За следващ път се потвърди, че тази групичка не се е отдала на идея в интерес на този град, а в противен случай – посветила се е на това да пречи на развиването му. Ако същите тези хора не бяха намерили институционалната поддръжка на някогашния регионален шеф и сегашен зам.-министър Николай Шушков, който също спря всички значими стратегически планове за развиването на община Благоевград, умерено можеше в този момент да сме в осъществяване на един стойностен план, който щеше да приключи в идващия мандат “, разяснява Стоянов.

Необходимият брой подписи за наложително осъществяване на референдум е 10% от хората с непрекъснат адрес на територията на Община Благоевград или 9365 души.

Кметът съобщи, че ще сезира Комисия за отбрана на персоналните данни и Прокуратурата, с цел да бъде открито дали не е злоупотребено с персоналните данни на хората.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР