В подобна ситуация една провокация, една искра е в състояние

...
В подобна ситуация една провокация, една искра е в състояние
Коментари Харесай

Зам.-шефът на комисията по отбрана за кризата около Украйна: Една искра може да предизвика конфликт

В сходна обстановка една провокация, една искра е в положение да провокира спор. Това сподели в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " и зам.-председател на Комисията по защита в Народното събрание Благовест Белев във връзка рецесията в Украйна и напрежението сред Русия и НАТО.

Мисля, че декларациите от двете страни са задоволително ясни, че ще се търси спокойно позволение на рецесията. Аргументи за това имат и двете страни, добави той.

Белев разяснява и информацията за забавянето на доставката на новите изтребители Ф-16 от Съединени американски щати.

" Българската страна приготвя инфраструктурата за приемане на самолетите Ф-16. Договорът за доставката им е подписан сред държавните управления на България и Съединени американски щати. В него доста ясно са написани отговорностите на Парламент, Президент, Министерски съвет и министър на защитата. И всяка от страните ще направи нужното, с цел да се осъществя той, " изясни Белев.

" Българската страна е изпълнила всичко по контракта, което се желае от нея и продължава да го извършва ", добави Белев.

Той е безапелационен, че построяването на инфраструктурата въз основата " Граф Игнатиево " е заложено в бюджета, в периодите, в които ще бъдат доставени самолетите.

" По контракт осемте самолета би трябвало да бъдат доставени до 2024 година, само че в случай че имаме поради забавянето, до 2025 година ще бъдат доставени ", счита Благовест Белев.

Що се отнася до бюджета за защита, той разяснява, че финансовото министерство отпуска средства единствено против добре предпазени планове.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР