В подкаста на БНР COVID ваксините отново бе дискутирана темата

...
В подкаста на БНР COVID ваксините отново бе дискутирана темата
Коментари Харесай

Лекарите: Стратегията на НОЩ беше да плаши хората, сега изобщо няма стратегия

В подкаста на БНР " Коронавирус имунизациите " още веднъж бе дискутирана тематиката " За и срещу имунизациите " и по какъв начин тази тематика се пречупва през дейностите на институциите.Своето мнение показаха проф. доктор Доброслав Кюркчиев от УМБАЛ " Свети Иван Рилски ", шеф на лаборатория по Клинична имунология и доктор Любомир Димитров - шеф на Отделение по детска кардиология в Националната кардиологична болница

" Идеята, че по някакъв метод институциите целят надзор над хората, в това число посредством имунизациите, не е по никакъв начин за подценяване. Много хора мислят много стройно по този метод, като измежду тях участват и искрено налудничави теории за ролята на имунизациите, като метод на следене на хората. Т.е у нас е налице едно съмнение към институциите, които манипулират индивида, с цел да се поддържа световния ред ", показа проф. Кюркчиев и добави:

" Институциите би трябвало по някакъв ред да споделят с хора с сходни настройки. Но в България те имат извънредно пасивна роля.

" Щабът по никакъв метод не беше мост сред институциите и жителите във връзка и с имунизирането ни. Това беше извънредно неправилна тактика. Чрез НОЩ се всяваше боязън у хората – това беше тяхната тактика. А в този момент въобще няма тактика, аз най-малко не виждам “. Това счита проф. Доброслав Кюркчиев.
„ Недоверието на хората към имунизациите е право съразмерно на недоверието на хората към ръководещите въобще. Затова и процентът на имунизираните у нас не е неочакван.

Ако бяха положени старания от страната да се популяризира имунизацията като добър маркетингов артикул, това нямаше да се случи. А не беше по този начин в останалите страни. Защото не беше задоволително единствено да се имунизират пред медиите известни лица. Значителна роля за ниския % имунизирани имат и медиите ", съобщи доктор Любомир Димитров.

По думите му медиите са позволили некомпетентни хора да се изричат за имунизациите. Включително медици, за които след последните избори е станало ясно за какво го вършат, уточни доктор Димитров.

Кой ще им потърси сметка на тези хора да вършат политическа кариера със страховете на хората “, попита доктор Димитров. " И най-голяма ни неточност, от която не се поучихме от другите страни е, че направихме всички лечебни заведения COVID-болници. А като такава болница трябваше да бъде избрана ВМА, която е тъкмо за реакции при рискови обстановки. Статистиката сочи, че нашите пациенти на апаратна вентилация просто не оживяваха... ", описа още доктор Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР