В Подбалкана е ред за ваксинация и дезинфекция, но и

...
В Подбалкана е ред за ваксинация и дезинфекция, но и
Коментари Харесай

В наводнените карловски села започна акция по дезинфекция

В Подбалкана е ред за имунизация и стерилизация, само че и там не върви безпрепятствено организацията. Има обаче стихотворец ангажимент за решението на различен проблем - обезпечаването на учебен превоз от наводнените села до карловските учебни заведения. Проблем, който показахме през вчерашния ден, когато се оказа, че транспортни компании отхвърлят на бедстващите хора с аргумента, че не им е рентабилно. Днес към този момент от просветителното министерство дадоха обещание транспорт да има.

За да спрат възможна болест – екипите стопират пред всяка врата.

Макар че не стопират да чистят към този момент 12-и ден, наподобява по този начин като че ли работата занапред следва. Има за седмици напред. И точно поради това в селата, където разчистването продължава – има и пунктове за имунизация против тетанус.

" В момента, в който има перфорация на кожата - от гвоздей, от ламарина, от каквото и да е, към този момент има заплаха и би трябвало в къс период да си направи ваксина ", сподели Зденка Неновова, здравна сестра.

Възможност за такава ваксина беше планувано да има в трите най-засегнати села - Каравелово, Богдан и Слатина.

Но имунизацията в Богдан стартира и спря. Защото здравната работа беше заключена и здравната сестра трябваше да имунизира на полеви условия.

" Аз не съм отговорна, че съм на улицата. Прибрани са ампулите в ледник. На столчето прислугвам хората, които желаят. Това ми е работното место... Като на война сме ", разяснява сестрата.

Минути по-късно кметът закри този спонтанен пункт.

" Тези ваксини не са незабавни. Който има предпочитание – го запишете. Които имат предпочитание – ще отидем по домовете ", сподели Емил Кабаиванов, кмет на гр. Карлово.

А в домовете откакто институциите минаха, с цел да преброят вредите, хората вършат суровата равносметка.

" Всичко при нас е тотално разрушено. Обещаха някъде половин минимална работна заплата. Аз единствено с бензин личен, ето бензини, помпи, работи – 1000 лева съм дал от нас си.

А същинските им разноски занапред предстоят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР