В пловдивското село Войводиново започна събарянето на постройки в ромската

...
В пловдивското село Войводиново започна събарянето на постройки в ромската
Коментари Харесай

Започна събарянето на незаконни постройки във Войводиново

В пловдивското село Войводиново стартира събарянето на постройки в ромската махала. Акцията се охранява от полицията, съобщи БНР.

Багери към този момент сринаха със земята няколко постройки, за през днешния ден е планувано да бъдат бутнати още осем. Утре сутринта машините ще отстранен още толкоз рискови за живеене бараки. Всичко това става след издадена през днешния ден заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов.

Живеещите в махалата я опразниха след началото на митингите във Войводиново. Днес сутринта към 20 души са пристигнали да си приберат покъщнината. Още двама мъже с бус дойдоха да натоварят багажа си в една от постройките и си отпътуваха.

Елекрозахранването също е прекратено, акцентира шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Атанас Илков, защото множеството фамилии са употребили ток нелегално. За премахването на останалите здания в махалата ще се изчака 14-дневният законов период за обжалване.

След час тук се чака още веднъж да има митинг. Колите на полицията и жандармерията към този момент са заградили улицата към махалата, с цел да няма достъп до ромските къщи.

По-рано Районният съд остави в ареста двамата нападатели, на 17 и 21 години, на 33-годишния военнослужещ. Те са привлечени като обвинени за това, че са му нанесли междинна телесна щета по хулигански подбуди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР