В Пловдивския окръжен съд се гледа мярката на Исмаил Айше

...
В Пловдивския окръжен съд се гледа мярката на Исмаил Айше
Коментари Харесай

Брутално убийство: Циганин скачал върху главата на мъж заради 3 лева

В Пловдивския областен съд се гледа мярката на Исмаил Айше Асан и Митко Асенов. Те са с повдигнати обвинявания за ликвидиране, осъществено съзнателно в деня на изборите, написа Блиц.
Припомняме, че на 26 май в Асеновград две момчета на възраст 15 и 17 години срещнали мъж на 41 години от турски генезис. Той бил на посетители на брат си, където чествали, След вечеря, жертвата тръгнала да се прибира, само че по пътя го срещнали двете момчета. Исмаил и Митко го нападнали и му отмъкнали чантата в която имало 3 лв.. Удряли жертвата си в лицето и избягали. При побоя двамата гамени счупили носа на мъжа и го съборили на земята, описа пред публицисти прокурор Галина Мичнева.
Исмаил Асан на 15 години и по-големият Митко Асенов на 17 си купили бутилка алкохол. След това се върнали още веднъж на мястото, където пребили мъжа. По-малкото момче си събуло обувките и почнало да скача със все мощ по главата на жертвата, а по-късно почнал да я души. Случаен очевидец на случилото се, спрял лидер на такси и разказал какво се случва. Двамата втрещени от жестокия побой се обадили на 112. Веднага била изпратена полицейска кола и екип на незабавна помощ. Лекарите обаче единствено установили гибелта на 41 годишния мъж.
Прокурор Галина Минчева посочи, че 15-годишният Асан има редица престъпни прояви зад тила си, макар нежната си възраст. Извършвал е обири, обир, а в този момент и ликвидиране, сочи справката от Детска педагогическа стая. По-големият Митко, също има обири, само че не е осъждан.
Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и особена свирепост. Тя е умряла от удушаването, тъй като е била счупена подезичната кост. Аутопсията е открила още, че в белите дробове на умрелия е имало кръв от счупването на носа. Установено е, че до момента в който Асан е убивал жертвата си, Митко безучастно е стоял настрана и е гледал. Не се е опитвал да го спре.
Двамата, с изключение на, че са откраднали 3 лв. от жертвата си. са взели ключа и чипа от жилището и кооперацията на убития. Отключвали са жилището и са влизали вътре, само че не е ясно дали от там са отмъкнали нещо. Опитали са се да заблудят проверяващите, като са споделили, че откритите ключ и чип са на бабата на Асан. Има заплаха да се укрият и да извършат ново закононарушение, по тази причина държавното обвиняване желае непрекъснат арест. Двамата не схващат в съда защо става въпрос. Когато ги попитаха желаят ли отказ на някой от съдийския състав, дали отговор, че си желаят прокурора, вместо юриста.
Асан съобщи, че държи в залата да участват майка му и баба му, с които нямал връзка от деня на ареста и съгласно него, те не знаели къде се намира. Очаква се магистратите да открият непрекъснат арест.
Днес в съда двамата дребни гамени бяха докарани с белезници. В момента се гледа мярката им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР