В Пловдив се провежда Фолклорният международен фестивал. Тази година зрителите

...
В Пловдив се провежда Фолклорният международен фестивал. Тази година зрителите
Коментари Харесай

За 5 дни: Светът танцува в Пловдив

В Пловдив се организира Фолклорният интернационален фестивал . Тази година феновете и гостите на града се любуват на осъществяванията на наши родни ансамбли, както и на гостуващите групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Индонезия, Мексико и Полша. 

Сцената на Античния спектакъл е мястото, на което се сливат разнообразни култури, а танците, музиката, костюмите и усмивките на изпълнителите подаряват на публиката часове, в които като че ли времето е спряло. Навярно затова както всяка година, по този начин и в този момент измежду феновете има всевъзможни хора – от фамилии с бебешки колички, младежи и хора на напреднала възраст, които са там – макар горещото време и сложните съгласно тях за прекосяване стълби. Обединени от любовта към изкуството.

Закриването на първата фестивална вечер бе на гостите от Полша , които подвигнаха всички на крайници с осъществяването на песента „ Катерино моме “ , което провокира мощни страсти за всички присъстващи. 

Снощната вечер бе наречена от водещия „ българската вечер “. На нея бе изнесен независим концерт на „ Академичен Фолклорен Ансамбъл “ при АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, които означават своя 15-годишен празник и подариха на всички посетители незабравимо прекарване, в което преплетоха претекстовете за традициите ни, любовта, младостта и насладата от живота.

Днес жителите и гостите на града ще могат да се насладят на концертите на Гърция, Босна и Херцеговина, Индонезия и Грузия, които ще бъдат на Античния спектакъл от 20:00 часа, а в парк „ Лаута “ ще танцуват гостите от Полша.

Утре ще бъде закриването на фестивала, а вечерта ще събере всички реализатори още веднъж дружно. Както всяка година, по този начин и тази се чака да бъде извънредно красиво и прочувствено прекарване.

Входът за всички дни на фестивала е свободен .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР