В Пловдив от днес влизат в сила по-строги мерки. В

...
В Пловдив от днес влизат в сила по-строги мерки. В
Коментари Харесай

По-строги мерки от днес в Пловдив, мъж опита да влезе в мол със сертификата на Макрон

В Пловдив от през днешния ден влизат в действие по-строги ограничения. В моловете стартират прецизни инспекции за извършители. Освен дали са пълнолетни, ще се следи и за валидността на зелените документи, съобщи Българска национална телевизия.

Един от мениджърите в търговски център описа чудноват случай пред Българска национална телевизия - мъж опитал да влезе с пропуск на името на... френския президент Макрон.

Областта е в 3-ти стадий от Националния проект за справяне с епидемията и още в петък оперативният щаб набеляза новите по-строги ограничения, които ще се ползват от на следващия ден.

Заведенията и обектите на закрито ще работят с потенциал до 50% и при условие за зелен документ. В огромните търговски обекти няма да се позволяват лица под 18 години без компаньон. Очаква се това да е предизвикването, с оглед обстоятелството че учениците излизат във почивка.

Работното време на игрални зали, заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения ще е до 22 часа. Областният щаб изиска ограничаването да е след 23 часа, само че предлагането бе отхвърлено от основния държавен здравен контрольор.

Областният щаб предложи защитата в моловете да ревизира прецизно документите и персоналните карти на посетителите.

По закона за частната охранителна активност всяка лицензирана компания има право да изисква персонална карта на територията на обекта който охранява при подозрение пожелаваме, сподели Александър Шингулев, управител на огромен търговски обект.

Ако се окаже, че документът е публикуван на друго лице, защитата подава сигнал на тел 112, само че няма право да задържи приносителя му.

Проверяващите постоянно се натъкват и на рядкости като документ с рождената дата на френския президент, да вземем за пример.

Всеки ден имаме някой любопитен случай. Един от най забавните беше документ на господин Еманюел Макрон, който откакто беше чекиран излезе неговото име, естествено се усъмнихме и подадохме сигнал към 112, споделя Шингулев.

Поискана е била персоналната карта на мъжа и е бил помолен да напусне постройката.

При инспекциите за съблюдаване на работното време на заведенията наред с екипите на РЗИ, Агенцията по храните и Министерство на вътрешните работи, ще се включат и общински чиновници.

" Създали сме организация -екипи на общинската полиция общинска защита и общинския инспекторат да правят засилени инспекции изключително в публичния градския превоз...наши екипи броят пътникопотока и там където се установи, че има скупчване на повече пасажери, със заповед на кмета се усилва броят на рейсовете по съответната линия ", сподели Тодор Чонов, зам кмет Пловдив.

Дали след края на ваканцията учениците ще стартират учебно заведение в ротационна форма, регионалният щаб ще реши на 6 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР