В плевенското село Дисевица десетки хора се отзоваха на призива

...
В плевенското село Дисевица десетки хора се отзоваха на призива
Коментари Харесай

След призив за помощ: Десетки дариха дрехи и обувки за деца

В плевенското село Дисевица десетки хора се отзоваха на апела да се помогне с облекла и обувки на деца от небогати фамилии.

Всички стартира с апел насочен във Facebook, от Слави Михайлов - Председател на УС на Националното съдружие на сираците в България (НССБ).

„ Днес посетих с общинския консултант Христослав Михайлов, който осъществя коледното празненство на Детска градина " ВИТ " в плевенското село Дисевица, с цел да доставим наслада на децата и им подарихме празнични торбички с лакомства.

За мое голямо страдание доста от децата бяха с много захабени дрешки и даже по облеклата имаха дупки! Поне 10 от тези деца бяха с гумени чехли! Попитах Директорката за какво са в подобен тип и отговора и беше - Много от децата в градината са от небогати фамилии и градината за тези родители е избавление децата им да са на топло и нахранени!”, написа Слави Михайлов.

След този зов стотици хора от целия свят изпращат дарения за децата от Дисевица.

Оказа се, че дете, което мръзне има потребност не от лакомства и играчки, а топли облекла, споделя Слави Михайлов в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

По думите му това е повода да се обърне с молба за помощ към хора, които могат да оказват помощ.

Силяна Велинова, шеф на детската градина, изяснява че в детското заведение има доста положителни условия, само че децата са от небогати фамилии. „ Тези хора нямат работа и доста мъчно отглеждат децата си”, показва тя. За множеството от тях детската градина е избавление, тъй като там децата им са на топло и са нахранени.

Пламен Бешков, кмет на селото, изясни, че идват пакети с облекла и обувки от цяла България и от общности отвън страната. „ Това, което ще остане ще го дарим ние – на други, които са в нужда”, изясни кметът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР