В Плевенско тази нощ са спасени от пожари над 500

...
В Плевенско тази нощ са спасени от пожари над 500
Коментари Харесай

В Плевенско са спасени от пожари над 500 декара с царевица и слънчоглед

В Плевенско тази нощ са избавени от пожари над 500 декара ниви, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Със селскостопанска техника на земеделска кооперация след 21.00 часа е оказано подпомагане за потушаване на пожар в землището на село Дъбован, където огънят е овладян. След 22.30 ч. през нощта екип на Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Кнежа е избавил 100 декара посеви с царевица и 70 декара посеви със слънчоглед в землището на село Бреница. След 01.30 ч. тази нощ в землището на Кнежа са избавени 150 декара с царевица. Около 04.15 ч. също в землището на Кнежа са избавени още 200 дка с царевица, прецизира Българска телеграфна агенция.

Изгорели са 30 пчелни кошера край Крушовица, стопанска сграда с пчеларски такъми. Спасени са 60 кошера. Районната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно произвеждане за определяне аргументите за пожара.

През вчерашния ден плевенските огнеборци са погасили пожари в сухи треви, стърнища и боклуци в град Славяново, в местността " Табакова чешма " и в региона на околовръстен път Плевен, в землищата на селата Крушовица, Буковлък, Дъбован, Горни Дъбник, Рупци, Деков, град Гулянци.

От противопожарната работа в Плевен молят за по-висока зоркост от жителите при боравене с открит огън и елементарно запалими артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР