В Плевен ще бъде открита тържествено новата сграда на факултета

...
В Плевен ще бъде открита тържествено новата сграда на факултета
Коментари Харесай

В Плевен откриват новата сграда на факултета по фармация

В Плевен ще бъде открита тържествено новата постройка на факултета по фармация на Медицинския университет. Това оповестиха от висшето учебно заведение.

Тържеството е в границите на програмата за отбелязване празника на висшето учебно заведение и ще се състои на следващия ден - в Деня на националните будители от 10.30 часа. Предвижда се церемониален водосвет и гала по почитане с плакети на преподаватели, израснали академично през миналата една година посредством придобиване на нови университетски степени и длъжности.

Факултет "Фармация " е оголен с Решение на Народното събрание от 30 март 2016 година Така се основава четвърто главно звено в структурата на университета след факултетите по медицина, публично здраве и здравни грижи.
Първият банкет от 30 студенти, държавна поръчка, за компетентност "Фармация " е през академичната 2016/2017 година. Днес във факултета се образоват 134 студенти - бъдещи магистър-фармацевти.

На тържествена гала в зала "Амброаз Паре " ректорът проф. доктор Славчо Томов на следващия ден ще удостои с плакети на университета 28 преподаватели. Общият брой на защитилите образователно-научна степен "доктор " е 13; на придобилите научна степен "доктор на науките " - двама; на заелите университетските длъжности "главен помощник " - 12; "доцент " - 12 и "професор " - четирима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР