В Плевен се проведедемонстрация за действието наекипите за пожарна безопасност

...
В Плевен се проведедемонстрация за действието наекипите за пожарна безопасност
Коментари Харесай

В Плевен се проведе демонстрация по повод празника на ГД ПБЗН

В Плевен се проведедемонстрация за действието наекипите за пожарна сигурност при осъществяване на аварийно-спасителни дейности при пътно транспортни катастрофи и гасене на пожар.



Демонстрацията е част от събитията проведени от РДПБЗН - Плевен в „ Седмица на пожарната сигурност ”, която се организира в интервала 11-17 септември.



Най-важният ден за всички огнеборци - 14 септември, е избран за професионален празник на чиновниците от ГДПБЗН – Министерство на вътрешните работи през 1995 година с Решение № 385 на Министерския съвет на Р.България.



Датата 14 септември се свързва с откриването на Първия пожарникарски събор през 1905 година. Обявява се за Професионален празник на чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи, с което е възобновена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.



През 30-те години у нас е построен модел за обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията от бедствия, който е присъщ и през днешния ден за развитите европейски страната.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР