В Плевен откриват паметник на Девета пехотна плевенска дивизия. Композицията

...
В Плевен откриват паметник на Девета пехотна плевенска дивизия. Композицията
Коментари Харесай

В Плевен откриват паметник на Девета пехотна плевенска дивизия

В Плевен откриват монумент на Девета пехотна плевенска дивизия. Композицията е от 5 статуи - на ген. Владимир Вазов и четирима бойци. На церемонията участва и вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Празнична е атмосферата в Плевен през днешния ден. Паметникът бе открит от министъра на защитата Красимир Каракачанов. За първи път от 75 години у нас се открива войнишки монумент от подобен мащаб.

Паметникът се намира на мястото, където през есента на 1915 година се събират мобилизираните за Първата международна война Девета плевенска пехотна дивизия от Плевенско, Троянско и Свищовско и от където потеглят на фронта, където популяризират името на дивизията под командването на ген. Владимир Вазов по времето на Дойранската епопея. Министър Каракачанов бе посрещнат с формален боен обред, а празникът стартира с осъществяване на военни духови оркестри и с военни струеви демонстрации.

Важно е да се увековечи паметта на героите, воювали и починали за Обединението на България, сподели по-рано през днешния ден в Плевен Красимир Каракачанов. На журналистически въпрос той разгласи, че се разискват четири кандидатури за шеф на висшето военно-въздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия, което би трябвало да стартира да действа със независим статут от първи януари 2020 година.
Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на защитата: Трябва да е добре квалифициран и най-много доста деятелен.Тръгваме не от нулата, само че въпреки всичко тръгваме от начало, тъй като след 18 годишно спиране на практиката, т.е. закриване на военно-въздушното учебно заведение преди 18 години. Трябва да е деятелен. с цел да могат нещата да се случват. Трябва да е кооперативен, защорто военното учебно заведение ще съвместява своите отговорности с авиобазата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР