В Плевен имате едно от най-невероятните арт пространства. Харесвам Плевен,

...
В Плевен имате едно от най-невероятните арт пространства. Харесвам Плевен,
Коментари Харесай

ХГ „Илия Бешков“ представя над 100 творби на световноизвестния художник Албино Пити, изложбата е първа за автора в Плевен

„ В Плевен имате едно от най-невероятните арт пространства. Харесвам Плевен, одобрявам хората тук, харесват топлотата, с която посрещате “.Думите са на световноизвестния италиански художникАлбиноПити, който във вторник вечерта откри своята първа галерия в града. Домакин на експозицията е ХГ „ Илия Бешков “.
Изложбата се назовава „ Експанзионизъм. Жест - материя - знак “ и ще може да бъде забелязана от плевенчаниигостите на града в дните до26 февруари.АлбиноПити дойде в Плевен със брачната половинка си. Арт фамилията беше приветствано персонално от кмета на Общината доктор Валентин Христов и представители на креативните средив града.



„ Изкуството обича индивида. Не би трябвало да имитираш, а да изразяваш душата си, тъй като изкуството е акт на любовта, от която пък се ражда индивидът. Благодаря на всички вас за топлотата и усмивките ви, за това, че ми подарявате най-ценното нещо-вашето време. Изключително съм поласкан да бъда посетител в това необикновено арт пространство “, показа при откриването на изложбатасиАлбиноПито.Картините, които демонстрира в Плевен, сплотяват креативните му търсения от последните няколко години. В експозициятаиталианският занаятчия на нереалното изкуствопредставянад 100 произведения, рисувани в интервала от 2020 година до 2024 година, като трите пункта, върху които подчертава,са „ Силата на Жеста “, „ Материята и нейната безконечна неопределеност “ и „ Знаковите форми “. Част от експозицията са и картини на студенти от Нов Български университет, рисувани в границите на креативна работилница, извършена от художника през м. ноември 2023 година в университета.



ХудожникътАлбиноПитие с италиански генезис,чийто креативен пътпреминава, с изключение на през Италия, също по този начин през Холандия, Испания, България и още голям брой страни, в които живее, твори и провежда изложения.Носител е на доста интернационалните награди, като негови произведения са излагани в Италия, Франция, Швейцария, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Съединени американски щати, Испания, Югославия, Словакия, България, Португалия, Люксембург, Монако, Обединените арабски емирства, Сан Марино, Канада, Англия, Индонезия, Мароко, Швеция, Дания и други страни.

Днес /7 февруари/в ХГ„ Илия Бешков “се провеждаитворческа работилница, ръководена отАлбиноПити, с присъединяване на възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата„ ПанайотПипков “в Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР