В пленарна зала в присъствие на жители от казанлъшкото село

...
В пленарна зала в присъствие на жители от казанлъшкото село
Коментари Харесай

ДПС и Възраждане подават сигнали в прокуратурата за фотоволтаици край Казанлък

В пленарна зала в наличие на поданици от казанлъшкото село бе подложен въпросът за построяването на фотоволтаци към селото, предава Българска телеграфна агенция.

Декларацията показа депутатът Даниел Проданов. В текста ѝ се показва, че европейските дотации постоянно са били апетитна хапка за родните политици.

Проданов означи, че в последните години става въпрос най-много за възобновимите енергийни източници.

" Днес с нас в залата са десетки поданици на казанлъшкото село Кънчево, пристигнали са да търсят подпомагане от всички нас народните представители за собствен съответен проблем. Стотици декари от техните земи следва да се трансфорат в следващия фотоволтаичен парк ", уточни Проданов.

По думите му достъпът на тези поданици до гори и овощни градини се лишава против 35 лева на декар годишно за общината, до момента в който вложителите чакат облага над девет милиона лв..

" Съвсем инцидентно шеф на компанията е лице, което е в съвета на шефовете на друга компания, чийто притежател на капитала е Топлоелектрическа централа - Варна. Тук особено към сътрудниците от ПП-ДБ, това не е ли същият обръч от компании, който има и това имение в Росенец. Според комерсиалните регистри е същият, само че евентуално за вас към този момент това не е проблем ", установи Проданов.

" Точно този вид компании или директно свързани с тях лица получават българска земя на безценица и потриват ръце за големи облаги в близко бъдеще ", разяснява депутатът и добави, че те " ограбват българите и заграбват българската земя ".

Ние от " Възраждане " по отношение на своите пълномощия, ще създадем всичко допустимо да защитим ползите на българските жители и идната седмица ще внесем в Народно събрание съответни оферти в тази посока, сподели Проданов.

Той уточни, че цялостната енергийна политика на Европейски Съюз води до все по-големи вреди за България.

" Търговията с въглеродни излъчвания пък е нещо като по този начин наречените евроатлантически полезности. В последните години поредно се лишихме от ПАВЕЦ " Чаира ", АЕЦ " Белене ", на път сме да се лишим от комплекса " Марица Изток " по простатата причина, че нашите сътрудници не желаят конкурентни стопански системи, а нашите ръководещи нямат нито морала, нито смелостта да застанат на държавно виновна позиция. За сметка на това имат своята лакомия ", се показва още в декларацията от името на ПГ " Възраждане ".

Заместник-председателят на ПГ Движение за права и свободи Йордан Цонев отговори, като уточни, че Движение за права и свободи ще инициира сигнал до прокуратурата за цялостно следствие на този случай.

" От тази естрада не се вършат подправени клевети и подмятания и по тази причина ние ще сезираме прокуратурата за цялостно следствие на този случай ", съобщи Цонев.

Даниел Проданов още веднъж в процедура отговори, че към този момент е подаден сигнал. Прокуратурата е сезирана, сподели Проданов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР