В планинските райони ще са придружени и от гръмотевици, има

...
В планинските райони ще са придружени и от гръмотевици, има
Коментари Харесай

Валежи и условия за градушка над Западна България frognews.bg

В планинските региони ще са съпроводени и от гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен вятър от север-североизток. В останалата част от страната ще духа до сдържан вятър от север. Максималните температури ще са от 26°-28° тук-там в Западна България до 32°-34° в източните региони на Горнотракийската равнина.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан, след обяд и мощен вятър, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие ще е 5 бала.

Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има интензивни превалявания дъжд, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан до мощен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 13°.

До петък температурите ще останат в необятни граници, от 24° в западните региони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, основно в часовете към и след обяд, ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Остават изискванията и за градушки.

През почивните дни захлаждане се чака и в Източна България, а превалявания, краткотрайно интензивни, ще има на доста места в цялата страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР