В Планинската спасителна служба към БЧК продължават да очакват с

...
В Планинската спасителна служба към БЧК продължават да очакват с
Коментари Харесай

ПСС готова да лети, хеликоптерите обаче ги няма

В Планинската избавителна работа към БЧК не престават да чакат с неспокойствие медицинските хеликоптери, усещат неналичието им, както и неналичието въобще на система за избавяне по въздух.

Планинската работа има потенциал да окаже всякаква помощ, като разполагат със уреди и фрагменти, които могат да вземат участие в избавяне по въздух с медицински хеликоптери, увери шефът на Планинската избавителна работа (ПСС) към БЧК Емил Нешев. Такива хеликоптери обаче към момента няма, а и предходната седмица стана ясно, че планът за закупуването им още веднъж се отсрочва.

По думите му страната би трябвало да дефинира какво желае, какво би трябвало да се реализира, да се разпределят дилемите и да се развият, сподели още Нешев.
 Оттеглянето на COVID-19 - завръщане на туристите и случаите в планините
Оттеглянето на COVID-19 - завръщане на туристите и случаите в планините

Планинската избавителна работа упорства да бъде признат Закон за доброволчество

Припомняме, на 28 ноември стана ясно, че е защото е подадена единствено една оферта в процедурата, която надвишава заложения финансовия запас. В препоръчаната оферта на компанията Leonardo S. p. A. се показва цена на осъществяване на поръчката в размер на 123 363 956 лв. без Данък добавена стойност, до момента в който поставеното от възложителя изискване е да не се надвишава 102 589 827. 80 лв. без Данък добавена стойност финансов запас.

Потенциалните претенденти имаха опция да подават офертите си за присъединяване в поръчката до 1 септември 2022 година, посредством платформата ЦАИС.

След прекратяването на публичната поръчка от Министерство на здравеопазването която да преразгледа публичната поръчка и нейните параметри, като дадоха обещание бистрота. Също по този начин увериха, че няма да има съществено закъснение, което да провали закупуването, защото дейностите са включени и в Плана за възобновяване и развиване.
 Забавянето на поръчката за медицински хеликоптери ще се наваксва
Забавянето на поръчката за медицински хеликоптери ще се наваксва

Целта на Министерство на здравеопазването била смяна на параметрите за прозрачност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР