В писмо от 13 юни, за което досега не е

...
В писмо от 13 юни, за което досега не е
Коментари Харесай

Киев моли Турция да провери руски кораби заради кражба на зърно

В писмо от 13 юни, за което до момента не е съобщавано, украинската основна прокуратура изиска от турското министерство на правораздаването да проверява и даде доказателства за три кораба, за които се подозира, че са взели участие в превозването на зърно, откраднато съгласно Украйна от окупирани територии като Херсон, предават от организация " Ройтерс ".

В писмото се споделя, че корабите са пътували от основния зърнен терминал на Крим в Севастопол през април и май и са притиснали Анкара да получи документи за техния товар и идването им в турските пристанища.

И трите кораба са благосъстоятелност на дъщерно сдружение на глобена от Запада съветска държавна компания, наречена Обединена корабостроителна корпорация, съгласно Equasis, база данни за мореплаване. Руската компания не отговори на искане за коментар.

Ако се откри, че Обединената корабостроителна корпорация е транспортирала зърно от неотдавна окупираната украинска територия, това ще бъде следващо доказателство за присъединяване на съветски държавни предприятия в износа на това, което съгласно Киев е " крадена стока ".

Не е ясно каква е крайната дестинация на тези кораби.

Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на конфигурираната от Русия администрация в Херсон, сподели, че зърното от района отива в Крим и че локалните фермери са виновни за превозването му до там. Той сподели, че не знае за никакви доставки до Турция или Близкия изток.

В петък в настрана писмо от Киев желаеха турското правосъдно министерство да различен транспортен съд под съветски байрак, пренасящ украинско зърно от окупираното пристанище Бердянск. В понеделник почитан турски чиновник сподели, че Турция е спряла товарния транспортен съд и проверява изказванието на Украйна.

Турция, членка на НАТО, която има положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев, подлага на критика нашествието, само че също по този начин отхвърли западните наказания против Русия. Анкара се споразумя с Украйна да блокира комерсиалните доставки сред Крим и Турция от 2014 година В същото време Турция играе основна роля в полемиките сред Организация на обединените нации, Русия и Украйна за евентуален черноморски кулоар за експорт на зърно от Украйна.

Министерството на правораздаването на Турция отхвърли да разяснява двете писма на Киев и се базира на неотдавнашни мнения на турското външно министерство, че е разследвало обществените изказвания на Украйна, че зърното, откраднато от Русия, е стигнало до Турция и е решило, че няма проблем.

Турски дипломатически източник добави, че Киев е споделил с Анкара изказванията си за хипотетично откраднато зърно, донесено в Турция посредством съветски кораби и че съдействието с украински публични лица продължава.

Главната прокуратура на Украйна не отговори на претенции за коментар. Тарас Висоцки, първият заместител на министъра на земеделието на Украйна, сподели пред Ройтерс, че съгласно Киев са били изнесени към 400 000 тона откраднато зърно. Украинският дипломат в Турция Васил Боднар сподели пред Ройтерс, че Украйна счита, че по-голямата част от това е отишло в Турция и Киев е изпратил доказателства за присъединяване на 13 кораба на турските управляващи. В писмото от 13 юни се споделя, че минимум два от корабите са изключили системите за следене, които намерено излъчват, преди да влязат в пристанището на Севастопол.

В писмото от 13 юни се споделя, че минимум два от корабите са изключили системите за следене, които намерено излъчват, преди да влязат в пристанището на Севастопол.

Според Киев Русия е изпратила на своя съдружник Сирия пшеница, за която се твърди, че е открадната от Украйна след нашествието през февруари. Украинското посолство в Бейрут показва пред " Ройтерс ", че минимум 150 000 тона жито, е стигнало до Сирия от февруари, най-вече на съветски кораби, без да прецизира от кое място знае.

Нито пристанищните управляващи на Сирия, които са част от министерството на превоза, нито сирийското министерство на информацията дадоха отговор на претенции за коментар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР