В писмо, изпратено до кандидата за комисар по разширяването Оливер

...
В писмо, изпратено до кандидата за комисар по разширяването Оливер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен очаква Верхоли да подкрепи преговорите със Скопие и Тирана

В писмо, изпратено до претендента за комисар по разширението Оливер Верхоли, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази упованието си той да продължи да упорства за започване на договаряния със Северна Македония и Албания, съобщи БГНЕС.
Практиката изисква определеният ръководител на Европейска комисия да изпраща в писмена форма задачите, по които чака претендентите за комисари да работят през петгодишния им мандат.
Фон дер Лайен категорично споделя на претендента за еврокомисар, че нейната комисия " ще застане зад предлагането за започване на договаряния със Северна Македония и Албания ".
Освен това в писмото до унгареца Оливер Верхоли тя го приканва за „ достоверна европейска вероятност “ за страните от Западните Балкани.
„ Задължително е да се резервира и форсира напредъкът през идващите пет години посредством система за оценка, учредена на заслугите на всяка страна кандидатка, и да се поддържа надеждна вероятност за участие. “ Това стои измежду дилемите, за чието осъществяване ще би трябвало да се грижи Верхоли в частта по разширението към Западните Балкани.
Фон дер Лайен чака той да работи за „ ускорение на структурните и институционални промени със мощен акцент върху върховенството на закона, икономическото развиване и промяната в обществената администрация “.
" Трябва също да подкрепите всички старания в битката против корупцията в района и да подкрепите всички старания за добросъседски връзки и решение на двустранни проблеми ", сподели определената за ръководител на Еврокомисията германка.
По отношение на Турция Фон дер Лайен признава, че тези договаряния към този момент са в застой и че Турция към този момент не може да отваря или затваря глави с Европейски Съюз, защото се е отклонила от европейските правила и полезности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР