В писмо, адресирано до министъра на туризма Николина Ангелкова, Асоциацията

...
В писмо, адресирано до министъра на туризма Николина Ангелкова, Асоциацията
Коментари Харесай

Индустриалният капитал в България скочи да защитава търговците ”Ала Капалъ чарши”

В писмо, адресирано до министъра на туризма Николина Ангелкова, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) се разгласи срещу премахването на „ преместваемите магазини и заведения “, което е планувано в новите правила, определящи стопанисването на морските плажове в страната. „ Преместваемите магазини и заведения работят на пазарен принцип в изискванията на конкуренция посред им и единствената логичност за съществуването им е, че към тях има търсене от страна на туристите. Намеренията за унищожаване от всички плажове на преместваемите обекти като се изключи тези за спортни действия, ще сътвори непростим стопански риск в няколко посоки “, аргументират позицията си от работодателската организация, представени от " Блумбърг ".

Според АИКБ неналичието тук-там за храни и питиета „ там, където са туристите “ щяло да докара до запълване на опразнената ниша от лица от сивия бранш, както и внасяне на храна и питиета от страна на туристите, които не са отседнали на „ ол-инклузив “ принцип. „ Това ще ни върне в годините надалеч преди 21 век “, показват те.

Всичко това щяло да навреди на облика на България като туристическа дестинация за първокласен туризъм и „ ще обезсмисли напъните и триумфите в последните години за развиване на модерни типове туризъм като конгресния и голф туризъм, които притеглят в страната ни най-голям клас задгранични посетители “.

Освен това, считат от АИКБ, плануваните ограничения щели да усилят безработицата, защото сходен жанр обекти били „ източник на прехранване за забележителен брой сезонни служащи и техните фамилии “.

„ Решение на казуса с недобрата визия на обектите на някои места може да бъде търсено по образеца на положителните практики в европейските морски курорти, посредством въвеждане на типови модули с единна архитектура и/или цветове, а не с тотална възбрана на нужни на туристите обект “, оферират от асоциацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР