В "Пирогов" следим с най-голямо внимание 80-годишната пациентка, защото е

...
В "Пирогов" следим с най-голямо внимание 80-годишната пациентка, защото е
Коментари Харесай

Странна пациентка с COVID-19 приета нощес в "Пирогов", зачестяват случаите на неистово желание...

В "Пирогов " следим с най-голямо внимание 80-годишната пациентка, тъй като е с инсулт. Това съобщи на обичайния брифинг на Националния действен щаб. ген. Венцислав Мутафчийски.

"Там е призната тази нощ и една от записаните с COVID-19 у нас, която е била на домашно лекуване. Не е ясно за какво е призната, най-вероятно е изпаднала в суматоха. Тя е гражданка на Северна Македония " , съобщи той.

"Много случаи в последно време има, където регистрирани или мощно подозрителни за ковид, изпадат в суматоха у дома и неистово желаят да влязат в средата на ковид инфектирани ", призна генералът.

"Вчера дълго време се занимавах с няколко съответни случая - доста кашлял юноша, който се върнал Англия и трябвало непременно да е признат в болница. Това не е съображение за хоспитализация ", отсече специалистът.

"Имаме няколко категории, които са под карантина ", стартира да изяснява той:

Първа категория карантина:

Първите са всички, които дават отговор на епидемиологичния профил на инфектирани лица с ковид - това са пътуващите хора в чужбина - при тях няма потвърдена зараза, само че са под наложителна карантина поради вероятността от насърчаване на болестта.

Ако развият инфекции, се обаждат на персоналния доктор.

Втора категория карантина:

Установени с ковид инфекции и с леки недоволства лица, които не се нуждаят от болнично лекуване. Те са в домашна изолираност и на домашно лекуване.

Тези пациенти са доста забавни, тъй като при тях не е хипотетично нищо. Те са потвърдени. При тях обстановката с 14 дни не е вярна обаче.

Според проучванията, които са направени до момента, междинният интервал, в който се почиства вирусът, е към 20 дни, само че има и случаи до 37 дни. Хората не би трябвало единствено 2 седмици да са си у дома, а най-малко 21 - и след това да се види посредством проба дали към този момент са здрави.

Трета категория карантина:

Това са лица със приблизително тежка клинична картина към тежка. Засега може да одобряваме в лечебни заведения тези със приблизително тежка картина. Дано не стигаме до там да може да одобряваме единствено тези с тежка.

В момента има две лица, които са приблизително тежки и с малко над приблизително тежка клинична картина.

Според Мутафчийски ски курортите се оформят като една доста забавна дестинация за разпространяване на клоронавирус.

"Според нашите специалисти това е обвързвано с преохлаждането на носоглътката и тогава тя става доста по-податлива за вируси ", сподели той .

Генералът разяснява и фамилията на умрелите двама българи с ковид, които бяха вдигали прием преди да бъдат приети в болница: " Масовото заразяване на онази фамилия е поради незаконната немарливост. Как ще им озрее в този момент в главата, че би трябвало да стоят най-малко 21 дни у дома, не знам.

Надявам се, законът да ги стресне ", призна той.

БЛИЦ напомня, че преди минути стана ясно, че в България към този момент има 52-и инфектиран с ковид - това е 9-годишно дете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР