В петричкото село Чучулигово също имаше манипулиране на вота миналата

...
В петричкото село Чучулигово също имаше манипулиране на вота миналата
Коментари Харесай

Още изборни нарушения: Как председателката на СИК в петричкото село Чучулигово предотврати манипулации на вота

В петричкото село Чучулигово също имаше манипулиране на вота предходната неделя. На видеозапис се вижда по какъв начин преброяването един от претендентите за съветници желае комисията на усили неговите преференции. Председателката на СИК обаче се намесва и предотвратява това.

След края на изборния ден на 29 октомври до момента в който членовете на СИК в селото преброяват бюлетините, един от претендентите за общински консултант в Петрич следи процеса и откакто вижда, че сметките му за влизане в локалния парламент не му излизат, той подканва част от членовете на комисията да му подкрепят и преференциите, които не са добавени в бюлетините, както той се показва - да бъдат разграничени по равно. Голяма част от членовете на комисията се съгласяват с това.

Тогава се намесва председателката на секционната изборна комисия в с. Чучулигово Гергана Георгиева:

" Бях очевидец на жестоко нарушение на изборния ден в нашата секция. Не стигна обаче, тъй като аз се намесих като ръководител, защото аз взимам решенията какво се случва в секцията, и не разреших такова жестоко нарушаване на Изборния кодекс. Членовете на комисията бяха склонни да се съгласят с това предложение, само че за благополучие аз като ръководител на секцията не разреших това да се случи. "

Гергана Георгиева описа още, че въпросният претендент е пристигнал в секцията с документ, който му разрешава да бъде там и при броенето на гласовете той се е намесил като е споделил, че 22 гласа може да бъдат разграничени по партия - на всяка една по един глас. Бюлетините са били невалидни и той е изискал тези 22 бюлетини да бъдат подправени.

Голяма част от претендентите за общински съветници в Петрич ще внесат в Административния съд в Благоевград тъжба за искане вотът да бъде касиран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР