В петък вечерта врачанският седмичник Конкурент“ отново пусна в действие

...
В петък вечерта врачанският седмичник Конкурент“ отново пусна в действие
Коментари Харесай

Пазете се! Врачанският „Конкурент“ отново пусна фабриката за фалшиви новини /доказателства/

В петък вечерта врачанският седмичник „ Конкурент “ още веднъж пусна в деяние фабриката за подправени вести, откри мониторингът на организация BulNews.
Главният редактор Георги Александров, известен като Гошо Синдика, разгласява изцяло измислена жълта публикация за футболиста на „ Лудогорец “ Кирил Десподов. В нея се твърдеше, че настоящата му другарка е врачанка. По традиция, когато се разгласяват подправени вести в „ Конкурент “, в текста няма нищо съответно, като Гошо Синдика се крие под фразата „ Ние знаем, само че не споделяме “. От пръв взор обаче личеше, че написаното не е правилно.
Докато фактчекърите на медията ни ревизират информацията, тя беше изтрита от уеб страницата на „ Конкурент “. Очевидно Гошо Синдика беше разгласил това съчинение по картинка, с цел да натрупа известно време трафик в петъчната вечер, след което да го отстрани.
За негово страдание търсачката „ Google “ пази история за всички изтрити материали и по този начин останаха следи за подправената вест в „ Конкурент “.
Това не е първият случай, в който дребничкият " публицист " употребява нечистоплътни способи за разпространение на умиращия уебсайт на банкрутиралия ежедневник. Често пъти неналичието на вести се компенсира с стартирането на подправени или такива, които са на кантар в своята меродавност. Това е и повода гладко читателите да се оттеглен от вестника и електронния му портал и да потърсят други източници на информация. Затова от време на време се пуска фабриката за фалшив вести, с цел да бъде имитирана някаква журналистическа активност.
За страдание на Гошо Синдика скоро „ Конкурент “ ще отиде в гробището за медии и той ще остане без работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР