В петък вечер България е получила официално искане от страна

...
В петък вечер България е получила официално искане от страна
Коментари Харесай

Официално: "Газпром" поиска да плащаме газа в рубли

В петък вечер България е получила публично искане от страна на " Газпром износ " да заплаща газа в рубли. Това заяви тази заран пред  министърът на енергетиката Александър Николов. Подобно нещо няма по какъв начин да се случи и Европейски Съюз няма да се подава на изнудване, разяснява той. " Все още не мога да кажа с каквато и да е степен на сигурност какво и по какъв начин ще се случи след месец април. Дали ще има механизъм да се разплаща газът в евро следва да забележим ", сподели още Николов. 

ПРЕГОВОРИ

" Около Gemcorp има доста неща, които целеустремено се пропущат, с цел да има подобен скандал. Първо, има подписан капиталов меморандум, което значи планове, а не договорка. Второ - няма подписан документ само и единствено с Gemcorp, има и втора компания, която с споделя " Ай Пи 3 ", разяснява Николов във връзка меморандума, подписан от държавното управление.

" Няма нищо обвързвано нито с акумулатори, нито се желаят средства от Европейски Съюз, нито се желаят каквито и да е държавни активи. Единственото декларирано, са желанията, че на фона на това къде се намира България, те са изразили желание да вземат участие в прехода ", сподели още енергийният министър. На срещите с държавното управление са участвали доста вложители, с всички сме работили по еднакъв метод - да се показа България с всичките позитиви и благоприятни условия, на фона на протичащото се в района, добави той.

В идващите седмици следва сключване на сходно съглашение и с Israel Electric Corporation - най-голямото сдружение, опериращо с енергийни активи в Израел, заяви министърът. Предстоят диалози с вложители, които не са се насочвали към България повече от 10 години, твърди той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР