В петък в Израел за втори път в рамките на

...
В петък в Израел за втори път в рамките на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова за конфликта Израел - Хамас: Не изключвам широкомащабна война

В петък в Израел за повторно в границите на две седмици дойде американският държавен секретар Антъни Блинкен, а в понеделник за Тел Авив отпътува и българският министър председател Николай Денков, дружно с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 867
„ Самото закъснение на речта на водача на „ Хизбула ” към този момент носи обръщение. Очевидно „ Хизбула ” и Иран не желаят да изгледат мекушави или несъпротивляващи се, некритикуващи Израел. Но въпреки това има нерешителност по отношение на възможни условия, при които може да се провокира широкомащабна война. Истината е, че тя не е изключена ”. Това съобщи някогашния български дипломат в Съединените щати и сегашен вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова, по отношение на речта на водача на „ Хизбула ”, който съобщи, че всички сюжети са вероятни, в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз.

За развиването на спора в Ивицата Газа Поптодорова изясни, че съгласно нея Израел няма да отстъпи, без значение от възходящия напън.

„ Щом Съединени американски щати смени аргументацията и апелите, първоначално единственото изказване беше, че Израел има право да се пази. Това е една обективна законна отбрана. Вече стигаме до едни изказвания, в които Съединени американски щати считат, че могат и желаят да употребяват въздействието си върху Израел, с цел да реализиран излаз за цивилните жители ”, добави тя. Според нея няма оптимистичен сюжети и Израел ще преследва до дъно задачата си.

Относно избора на Майк Джонсън за ръководител на Камарата на представителите тя разяснява: „ Това е четвъртият вероятен избор. Три към този момент се провалиха. Този млад нов конгресмен явно в тази необикновена конюнктура се получи едно извънредно решение. Мен това, което ме тревожи е че той идва от тази най-консервативна страна в американския пейзаж. Той е юрист по религиозни права и свободи, допустимо най-консервативната част от обществото ”.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР