В петък Пригожин обвини руската армия, че е бомбардирала лагери

...
В петък Пригожин обвини руската армия, че е бомбардирала лагери
Коментари Харесай

Евгений Пригожин, непредвидимият и импулсивен ръководител на групата Вагнер

В петък Пригожин упрекна съветската войска, че е бомбардирала лагери на неговата група по искане на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Той се закани да спре това със мощ.

Твърдейки, че разполага с 25 000 бойци, 62-годишният Пригожин прикани съветската войска и съветския народ да се причислят към него , само че в същото време отхвърли да прави държавен прелом.

Той изиска да беседва очи в очи с съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили военачалник Валерий Герасимов. Тази заран в оповестено видео в обществените мрежи, Пригожин сподели, че се намира в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон и разгласи, че силите на " Вагнер " управляват всички военни обекти в града .

В отговор могъщите съветски сили за сигурност започнаха следствие против него за насочен апел към въоръжен протест - едно съществено обвиняване, което на доктрина може да изпрати Пригожин зад решетките за дълго време. В Москва е засилена защитата на държавните институции и обектите на транспортната инфраструктура. Под паника са вдигнати специфичните елементи на полицията ОМОН и Специалният отряд за бързо реагиране на Националната армия.

Но нищо не е несъмнено, когато става дума за Пригожин, който е специалист в изкуството на провокацията и изненадващите обрати .

" Все още би трябвало да се разбере какво тъкмо се случва ", споделя самостоятелната съветска анализаторка Татяна Становая. Според нея може би съветските управляващи се пробват да извадят Пригожин от играта. " За Федералната работа за сигурност и за съветския общоприет щаб това е доста комфортен случай. А Пригожин меко казано ще понесе удар ", показва тя.

Конфликтът в Украйна даде златна опция на предприемача Пригожин да излезе от сянката, в която действаше от години, с цел да се затвърди като първокачествен артист на сцената в Русия.

През май 2023 година след месеци на сурови и кървави сражения, Пригожин разгласи, че " Вагнер " е превзела украинския град Бахмут. Но точно във връзка на тази борба напреженията сред Пригожин и съветския общоприет щаб се обостриха. Пригожин упрекна генералния щаб, че лишава " Вагнер " от муниции и умножи видеата, в които наскърбява съветските командири. Немислимо е който е да е различен в Русия да се държи по този метод в подтекста на тотална принуда.

Преминаването на Пригожин от сянката на ярко стана при започване на септември в миг, в който съветската войска понасяше провали в Украйна, което бе оскърбление за готовите да се бият хора от вида на Пригожин. Тогава точно Пригожин за първи път призна намерено, че през 2014 година е основал паравоенната група " Вагнер ", която е дейна в Украйна, само че също и в Сирия и Африка. И от този момент той се наложи като водеща фигура в спора в Украйна.

" Тези момчета, тези герои, опазиха сирийския народ, други нации в арабските страни, бедните и беззащитни африканци и латиноамериканци, те се трансфораха в дирек на нашето родно място ", сподели тогава Пригожин.

През октомври неговата рекламна логичност стигна още по-далеч и той се настани в огромна стъклена постройка в Санкт Петербург, която стана централа на " Вагнер ".

Господарят на провокацията Пригожин разгласява през февруари видео, в което той се виждаше във боен аероплан и в което той оферираше на украинския президент Володимир Зеленски да разрешат ориста на град Бахмут посредством въздушен двубой.

За да се снабди с войска на висотата на своите упоритости, Пригожин, който сходно на Владимир Путин е роден в Санкт Петербург, стартира да набира хиляди пандизчии и арестанти, с цел да се борят те в Украйна в подмяна на прошка за тях.

Затворническата среда е добре позната сред прочее на Пригожин, който самият е прекарал девет години зад решетките по руско време поради закононарушения от общ темперамент. Той излиза от пандиза през 1990 година по времето, когато Съюз на съветските социалистически републики е в развой на разпад. На фона на този разпад Пригожин стартира сполучлив бизнес с продажба на хотдог. Постепенно се издига в сектора и отваря първокласен ресторант в Санкт Петербург, който се трансформира в един от най-модните и посещавани в града. По същото време Владимир Путин също бележи успореден кариерен напредък в същия този град.

След като Путин става президент на Русия през 2000 година кетъринговата компания на Пригожин стартира работа в Кремъл, поради което той получава прякора Готвача на Путин и репутацията, че е станал милиардер с помощта на търгове за публични поръчки. Тези пари точно той употребява, с цел да сътвори " Вагнер ", частна войска, в началото формирана от калени ветерани от съветските въоръжени сили и от съветските специфични служби.

През 2018 година, до момента в който дейностите на групата към този момент са видяни в Украйна, Сирия и Либия, тя е обвинена, че настава и в Африка. По това време трима съветски публицисти, проверяващи дейностите на " Вагнер " са убити в Централноафриканската република.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР