В петък получих изключително подробен доклад на инспектората, който показа

...
В петък получих изключително подробен доклад на инспектората, който показа
Коментари Харесай

Уволняват дисциплинарно Симона Радева заради случая "Семерджиев"

В петък получих извънредно обстоен отчет на инспектората, който сподели стряскащи данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно.
 
Трима управителни чиновници са разрешили лицето Семерджиев да бъде осъдено единствено административно, в случай, че има задоволително данни за осъществено закононарушение. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с случая с Георги Семерджиев, който при злополука умъртви две млади девойки на бул. " Черни връх " в столицата.
 
" Знаете, че има две висящи дисциплинарни производства. По отношение на това, което касае полицайката Радева. Впрочем, служител на реда е мъчно да се каже за човек, който е направил тези действия. Има задоволително данни, предявени са и тези данни, предстои на дисциплинарно наказване уволняване. Несъвместимо с пагона на чиновник на Министерство на вътрешните работи е такова държание, което е установено в хода на инспекцията. Съдействие на разположение, направило престъпна демонстрация, по всевъзможен метод, в това число да избегне наказателна отговорност ", сподели Демерджиев във връзка с полицайката Симона Радева. 
 
" Има доста други чиновници, които са посочили притеснително държание. Трима управителни чиновници, да вземем за пример, са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семерджиев, в случай, че е имало задоволително данни за осъществени закононарушения от него. Тоест материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата. Вместо това някой е наложил административно наказване. Очевидно за да бъде спестена наказателната отговорност на това лице ", съобщи той, представен от Дарик.
 
" От всички структури на столичните дирекции, от разнообразни районни ръководства и от Столична дирекция на вътрешните работи. По отношение на всички тези лица ще бъдат формирани незабавни дисциплинарни производства ", отговори Демерджиев на въпрос от кое място са чиновниците, които са подпомагали Георги Семерджиев.
 
По думите му тя е съдействала на разположение, направило престъпна демонстрация по всевъзможен метод, в това число да избегне наказателна отговорност. " Подпомогнала го е по няколко метода, те ще станат публично притежание. Не мисля, че съответните проявени форми са значими сега ", изясни Демерджиев, представен от БГНЕС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР