В петък първото заседание на 47-ия парламент традиционно ще бъде

...
В петък първото заседание на 47-ия парламент традиционно ще бъде
Коментари Харесай

Лекар и преподавател – най-възрастният депутат ще открие първото заседание на НС

В петък първото съвещание на 47-ия парламент обичайно ще бъде намерено от най-възрастния депутат - 70-годишният лекар Силви Кирилов от „ ИТН “.

Доктор, уролог, учител. След 47 години, отдадени на медицината, в петък доцент Силви Кирилов ще удари първия звънец на 47-то Народно заседание.

„ Аз по природа съм оптимист, а и такава ми е работата. Българският гласоподавател сподели, че по този начин ще бъде Народното събрание и всеки уважаващ себе си парламентарист би трябвало да се съобрази с това, и в този състав, това съответствие би трябвало да вземе верните решения. А вярното решение е да има държавно управление, което да поеме своята отговорност “, съобщи доцент Силви Кирилов, уролог, народен представител от „ ИТН “.

Посланието на лекар Кирилов към сътрудниците му ще е едно - да слагат националния интерес над тясно партийните. Освен това счита, че този парламент може и би трябвало да помогне на здравната система. Затова, макар любовта към медицината, е решил да направи крачка към политиката.

„ След като цялостен живот си бил с бяла престилка, тя постоянно ще липсва. С насъбрания управнически опит мога да оказа помощ да се намерят верните решения. Тази пандемия, този вирус работи като лакмусова хартия за проблемите в здравната система, в този момент ги осъзнаваме, би трябвало доверие сред жителите, системата и институциите “, добави доктор Кирилов.

В петък той ще се срещне и с най-младия народен представител - Милко Пенев, на 23 години, също предстоящ доктор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР