В петък Китай обеща да засили сътрудничеството си с другите

...
В петък Китай обеща да засили сътрудничеството си с другите
Коментари Харесай

Китай обеща по-силно сътрудничество в рамките на БРИКС като отговор на растящото търговско напрежение със САЩ



В петък Китай даде обещание да ускори съдействието си с другите страни - членки на БРИКС в отговор на ескалиращите търговски търкания със Съединени американски щати, защото Пекин се стреми да развие този съюз, с цел да може да устои на отрицателните последствия от все по-реалната комерсиална война сред двете водещите международни стопански системи.

Китай ще ускори координацията си по макроикономическите политики със своите сътрудници в лицето на Бразилия, Русия, Индия и Южна Африка, известни като БРИКС (BRICS) в отговор на " провокациите, подбудени от изменящите се политики на някои мощно развити страни ", съобщи помощник-външният министър на страната Чжан Цзюн, представен от организация Франс прес.

Неговият коментар съставлява индиректно позоваване на решението на американския президент Доналд Тръмп да вкара Съединени американски щати и Китай в огромна комерсиална война посредством налагането на високи мита и от двете страни върху вноса на артикули на стойност милиарди долари и неговата последна опасност, че престои обмитяване с 10% на китайски импорт за още 200 милиарда $.

" Докато Съединени американски щати не съблюдават разпоредбите на интернационалното право, всички страни от БРИКС споделят ясна позиция във връзка с международните пазари ", означи Чжан Цзюн. " Всички ние твърдо поддържаме многостранното съдействие и многостранния търговски режим. Всички ние се противопоставяме на едностранния метод и на комерсиалния протекционизъм ", акцентира формалният китайски представител.

Неговите мнения идват в миг, когато Пекин инструктира китайските компании да се оглеждат за импорт отвън Съединени американски щати, търсейки по-тесни търговски връзки с Европа и другаде, в това число в границите на БРИКС, с цел да бъдат обезщетени евентуалните загуби от американските митнически цени.

Франс прес отбелязва, че китайският президент Си Цзинпин ще участва на десетата среща на върха на БРИКС, която ще се организира от 25-и до 27-и юли в Йоханесбург, Южна Африка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР