В петък бяха разкрити две брутални убийства. Това съобщи заместник-главният

...
В петък бяха разкрити две брутални убийства. Това съобщи заместник-главният
Коментари Харесай

Иван Гешев: Две брутални убийства са разкрити във Варна

В петък бяха разкрити две брутални убийства. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, съобщи Нова Телевизия.

Едното закононарушение е било осъществено нощес вечерта и е било разкрито в границите на няколко часа. Става въпрос за спор в квартал „ Аспарухово ”, при който мъж на възраст сред 30 и 40 години е умъртвил жена, с която е живеел на фамилни начела. Той и е нанесъл жесток побой с юмруци, вследствие на който тя е умряла. Двамата са се срещнали в обществените мрежи, като мъжът неотдавна се е преместил да живее във Варна. Повдигнато му е обвиняване за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод.

За второто ликвидиране е арестуван 91-годишен мъж, нанесъл удари с стоманен винкел на собствен 56-годишен комшия, довели до неговата гибел. По-младият мъж постоянно нахлувал в дома на обвиненият в местността Добрева чешма, крадял и от време на време му нанасял побой. Тялото на 56-годишния мъж е било пренесено с лек автомобил в гората сред околните села Ген. Кантарджиево и Орешак, където е било намерено от полицията. Този факт обаче внася тайнственост към убийството, защото 91-годишният мъж не е можел да кара колата, употребена за преместването на натрупа, което значи, че обвиненият е имал съизвършител.

Заради здравословното си положение  обвиняемият не може да остане в ареста.  Според експертизата той страда от старческа деменция, само че е вменяем и може да носи отговорност. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост ” от 10 до 20 години.

" Имаме проблем с битовата престъпност и домашното принуждение в България.  Приоритет на прокуратурата е противопоставяне на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по дребните обитаеми места ", разяснява Гешев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР