В периода от 30 май до 3 юни 2018 г.

...
В периода от 30 май до 3 юни 2018 г.
Коментари Харесай

Скара, музика и веселба в Лаута, вижте кога!

В интервала от 30 май до 3 юни 2018 година за втора година в парк " Лаута " ще се организира фестивалът на балканската просвета и кулинария PlovdivMezi. Фестивалът е композиция от огромни музикални концерти, спортни и кулинарни събития, включва зона за фамилии, мини лунапарк, детски атракциони, шампионати по: футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, за по-възрастните и голям брой спортни надпревари в композиция с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските страни.

Тази година събитието слага като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и просвета. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с достоверни оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите ще могат да се пренесат обратно във времето като си създадат фотография на специфичен фотокорнер с хайдушки облекла или обичайни носии от разнообразни български райони.

За най-малките е планувано " Училище за юнаци ", където децата ще се учат на сигурност на придвижването, под формата на игра ще бъдат осведомени с бойната подготовка на едновремешните хайдути, ще се научат по какъв начин да оцеляват в планината и какво им е нужно, с цел да бъде природата техен другар, девойките пък ще се учат да тъкат на достоверни станове или да пластят вълна, също като едно време, а в модулът " Познавам ли моята България " малчуганите ще научават забавни обстоятелства от нашето минало и ще строят макети на исторически забележителности.

Всеки ден на сцената ще се организира " Час по родолюбие " – занимателна и просветителна игра за гостите на фестивала с исторически въпроси, в която взимат присъединяване искащи от публиката и спечелилият печели огромна премия. В модула " Най-доброто от Пловдив " още веднъж на сцената ще се изявяват младите гении на града, а вечер програмата ще приключва с огромни концерти на обичани балкански реализатори. Фестивалът на балканската просвета и кулинария PlovdivMezi се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР