В периода от 10 до 13-ти април 2023 г. се

...
В периода от 10 до 13-ти април 2023 г. се
Коментари Харесай

Проведоха се „Дни на отворените врати“ в Районна Прокуратура – Ловеч

В интервала от 10 до 13-ти април 2023 година се организираха „ Дни на отворените порти “ в Районна Прокуратура – Ловеч, в Териториалните отделения в градовете Троян, Тетевен и Луковит.

Провеждането на „ Ден на отворени порти “ имаше за цел да разпространява активността на прокуратурата, да увеличи правната просвета на жителите и да обезпечи по-добра осведоменост за работата на правосъдната система.

Темата на събитието беше „ Наркотиците – лесният метод да изгубиш свободата си. Превенция против приложимост на наркотични субстанции. Престъпления, осъществени от наркозависими “.

Лектори по тематиката бяха Николай Буровски – прокурор при Районна Прокуратура – Ловеч и Нели Николова – младши следовател при ОСлО при Окръжна Прокуратура – Ловеч. Учениците с интерес изслушаха магистратите, задаваха въпроси и оживено дискутираха тематиките. Те изявиха предпочитание да има повече такива диалози, защото това е метод за осъществяване на една сполучлива предварителна защита.



Информационната акция „ Ден на отворените порти “ в районна прокуратура – Ловеч и Оперативна програма – Ловеч се организира всяка година във връзка 16 април – Ден на конституцията и професионален празник на юриста и правосъдния чиновник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР