В периода от 1 до 9 януари 2020 г. в

...
В периода от 1 до 9 януари 2020 г. в
Коментари Харесай

Годишното приключване на НАП ще бъде от 1 до 9 януари

В интервала от 1 до 9 януари 2020 година в Национална агенция за приходите ще се правят действия, свързани с процесите по годишно привършване за 2019 година и превключване работата на осведомителните системи за 2020 година, осведомят от Националната организация за приходите.

Физически лица, които подават годишната си декларация за облагане на приходите могат да я подадат посредством електронната услуга със стартирането на акцията от 10 януари. Подаването на декларациите на книжен притежател в офисите на Национална агенция за приходите също ще стартира на 10 януари-а

Плащания без такса към Национална агенция за приходите на 31 декември посредством е-услугата Виртуален ПОС на Национална агенция за приходите ще се одобряват до 9:00 ч., а заплащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на Национална агенция за приходите могат да се правят до 13.00 часа.

Подаването на Декларации за облагане с корпоративни налози ще стартира на 10 януари, показват още от Национална агенция за приходите.

Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови контракти ще бъде налична в интервала от 1 до 9 януари, само че резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от Национална агенция за приходите поетапно след 10 януари. Справочната информация в този интервал ще е настояща към 2 януари 2020 година За тези условия е известена Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ", показват от Национална агенция за приходите.

Регистрираните по закона за Данък добавена стойност лица ще могат да подават справки-декларации посредством електронната услуга на Национална агенция за приходите от 1 януари, като информацията ще се отрази в справката за отговорностите и заплащанията след 10 януари.

Плащанията на здравни вноски от жители от 1 до 9 януари ще могат да се правят единствено по банков път посредством комерсиалните банки.

Подаването на Декларация пример 7 в интервала от 1 - 9 януари ще може да става посредством електронната услуга с личен идентификационен код или КЕП, както и на място в офисите на Национална агенция за приходите.

- Удостоверяването на непрекъснати здравно-осигурителни права в интервала от 1 до 9 януари ще става в офиса на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес с книжен документ. В интервала от 1 до 9 януари 2020 година информацията за отговорностите и заплащанията, визуализирана посредством е-услугите на Национална агенция за приходите ще бъде настояща към 31 декември 2019 година На 10 януари 2020 година след привършване на дейностите по годишното привършване, данните ще бъдат обновени.

Между 1 и 9 януари физическите и юридическите лица ще имат достъп до всички електронни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите със следните изключения:

- няма да действа електронната услуга за подаване за заявки за регистрация и дерегистрация по Закона за Данък добавена стойност. Тези документи ще се подават на книжен притежател в офиса на Национална агенция за приходите по регистрация.

- няма да действа електронната услуга за подаване на искане за издаване на документ.

- няма да има електронна услуга за потвърждаване на публикуван личен идентификационен код
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР