В периода между 2013-а и 2016-а една тенис легенда имаше

...
В периода между 2013-а и 2016-а една тенис легенда имаше
Коментари Харесай

Един мач и едно велико постижение - Федерер на прага на големия връх

В интервала сред 2013-а и 2016-а една тенис легенда имаше съществени компликации. Роджър Федерер по този начин и не можеше да завоюва 18-а купа от Големия шлем, а огромните му противници Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри все по-често успяваха да го надиграят. Маестрото имаше проблеми и с травми, а мнозина експерти смятаха, че славните дни на швейцареца са окончателно в предишното.

Само че великият първенец имаше други планове и през 2017-а още веднъж сподели за какво е считан за най-великия тенисист за всички времена - трофеи от Australian Open и Уимбълдън, три трофея от Мастърс шампионати и общо 7 купи.

А превъзходството му продължи и при започване на 2018-а, откакто Роджър завоюва още веднъж първия шампионат от Големия шлем, правейки трофеите си от най-елитните съревнования 20! И разумно в главата на първенеца се завъртяха мисли за следващото велико достижение - още веднъж да се качи на върха на международната класация, трансформирайки се в най-възрастния №1 в историята на АТР. Е, нямаше по какъв начин те да не го изкушат и в последния миг Федерер одобри поканата на уредниците за присъединяване на мощния шампионат в Ротердам. И задачата бе ясна - три победи и място на полуфинал, което би значело швейцарецът да изпревари Рафа Надал и на 36 години още веднъж да бъде №1 в света. Две от тях към този момент бяха постигнали - против Рубен Бемелманс и Филип Колшрайбер. И по този начин, в петък вечер е ред на последната крачка. Препятствието се назовава Робин Хаасе, първата ракета на домакините, който през предходната седмица завоюва купата на двойки в София.

До този миг Федерер е спечелил и двата мача посред им без да загуби даже сет.

При триумф, ФедЕкс ще се качи на върха за първи път от 4 ноември 2012, 5 години и 106 дни откакто за последно бе под №1, както и 14 години, откакто швейцарецът за първи път бе на върха - на 2 февруари 2004.

Двубоят му с Хаасе е довечера от 20:30 часа българско време и ще бъде излъчен по Mtel Sport 1.

Това обаче надалеч не е единственият забавен мач в Ротердам в петък. Във втория мач от програмата на четвъртфиналите, към 15-16 часа, Григор Димитров ще се изправи против Андрей Рубльов в опит за повторно в кариерата си да стигне до полуфиналите в холандския град.

До този миг двамата са си разменили по една победа като и двата дуела бяха в последните месеци. Рубльов изненадващо победи Димитров в три сета на US Open, а Гришо взе реванш с триумф в третия кръг на Australian Open. Световният №5 стартира в Ротердам с сложни победи над Юичи Сугита и Филип Краинович, а в този момент ще би трябвало да се оправи и с доста мощния и атакуващ тенис на съветския гений.

Евентуалният му противник на полуфиналите пък ще се дефинира от първия дуел в програмата - в него от 13:30 часа излизат Томаш Бердих и Давид Гофен.

Програмата приключва с мача сред Андреас Сепи и Даниил Медведев, който започва след края на Федерер - Хаасе. Всички мачове ще бъдат в ефира на Mtel Sport 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР