В периода между 18-ти и 23-ти октомври у нас ще

...
В периода между 18-ти и 23-ти октомври у нас ще
Коментари Харесай

В България ще се проведе 7-ми симпозиум за наносателити и 4-та глобална среща на UNISEC

В интервала сред 18-ти и 23-ти октомври у нас ще се организира 7-мия симпозиум за наносателити и 4-тата световна среща на университетския консорциум по галактическо инженерство UNISEC.

Местният уредник на събитията e Клъстер за аерокосмически технологии, проучвания и приложения (CASTRA) от името на UNISEC-Bulgaria. Изпълнителният шеф на CASTRA е доктор Веселин Василев.

Мероприятията ще се проведат в хотел “Лонгоз ”, който е част от базата на СОК “Камчия ”. Симпозиумът за наносателити се възнамерява за сред 18-ти и 20-ти октомври, след което сред 21-ви и 23-ти октомври ще е световната среща на UNISEC. Освен това на 20-ти октомври ще има съревнование за предложение на технологии за извеждане от орбита, което е значимо за попречване на замърсяването на околоземното пространство с галактически отпадъци. На 21-ви октомври ще бъде извършен конкурс за хрумвания по отношение на приложения на микро- или наноспътници, които тежат по-малко от 50 kg.

Изключително значимо е, че такива събития се организират на територията на България. Целта на световната организация UNISEC-Global е да се сътвори общественост от университети в целия свят, които имат на практика курсове по галактическо инженерство. Трите предходни световни срещи на UNISEC са били провеждани на територията на Япония, а в този момент за пръв път се организира среща отвън Япония, освен това у нас. Постиженията на Японския клон на организацията са доста основни, като единствено в границите на 12 години са изстреляни общо 37 академични спътника.

Конференцията е отворена за регистрация за присъединяване на български учени,експерти и експерти, както и на хора които се интересуват от развиване на галактическите технологии.

Допълнително, има опция за български компании и организации да се включат като изложители на техни иновационни артикули и услуги с евентуално приложение в космоса, които ще бъдат показани пред интернационална публика от над 29 страни от целия свят.

Изисква се предварителна регистрация. За спомагателна информация и регистрация, може да се свържете с уредниците на конференцията на адрес [email protected]

Източници: CASTRA, UNISEC

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР