В периода декември 2021 година – декември 2022 година варненската

...
В периода декември 2021 година – декември 2022 година варненската
Коментари Харесай

ФИРМА НА ТЪСТА НА ОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС – ВАРНА ЛАПВА 28 МИЛИОНА ЛВ. ОТ МОН, ОТ КОИТО ПРЕВЕЖДА САМО 8 МИЛИОНА КЪМ ТУРСКА ФИРМА СЪС СТРАННО ИМЕ „ФИРМА ЗА АНОНИМНИ ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ“. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 20 МИЛИОНА ЛЕВА

В интервала декември 2021 година – декември 2022 година варненската компания Джеми ООД, представлявана от Захир Арифов Османов, подписва четири контракта с Министерството на образованието за доставка на моторни транспортни средства марка АКИА, модел L9 с 35 места.

Както следва четирите публични поръчки със подписани контракти с варненската компания Джеми ООД с Министерството на образованието са за следните суми:

738 698, 40 лева

4 062 841, 20 лева

2 216 095, 20 лева

21 422 253, 60 лева

Или общо: варненската компания Джеми ООД получава по тези четири контракта 28 439 888, 40 лева

Варненската компания Джеми ООД подписва тези контракти и получава сумата от 28 439 888 лв. от Министерството на образованието по време на служебните държавни управления на Румен Радев с министър председатели Стефан Янев и Гълъб Донев, и с министри на образованието, надлежно Николай Денков и Сашо Пенов.

На кого е компанията Джеми ООД? 90 % от дяловете в нея държи Захир Арифов Османов, тъст на регионалния ръководител на Движение за права и свободи – Варна Сали Табаков, татко на брачната половинка на Сали Табаков.

Десет % от компанията държи Ангел Петров Иванов.

Възрастният Захир Арифов Османов, тъста на Сали Табаков, е едноличен притежател и на още четири компании – БУЛ ЛЕС 2 ЕКСПОРТ ЕООД, БУЛ ЛЕС ЕКСПОРТ ЕООД, КАРАДЕНИЗ – ВАРНА ООД.

Разследване на АФЕРА откри, че през интервала: края на 2021 година – края на 2022 година по сметките на компанията на тъста на Сали Табаков -Джеми ООД са постъпили 28,5 милиона лв. по подписаните контракти с Министерството на образованието за доставка на рейсове.

Разследване на АФЕРА сподели, че по сметките на турската компания – снабдител, обаче, Dis ticazet Anonim Sirketi / в дословен превод: компания за анонимни външно търговски дейности/ от страна на варненската Джеми ООД са постъпили … 4 милиона евро.

Тъй като на АФЕРА направи усещане наименованието на турската компания – „ компания за анонимни външни търговски действия “, потърсихме информация от наши брилянтни източници от турските служби, които ни осведомиха, че турската компания е на родения през 1982 година Ремзи Бака от Сиирт, Турция, и за компанията има данни в турските служби за финансови злоупотреби.

Така от 28 милиона в сметката на турската компания влизат … 4 милиона евро, или 8 милиона лв..

Къде отиват останалите 20 милиона лв.?!

Същата варненска компания Джеми ООД през 2009 година стана обект на следствие около брата на настоящия регионален ръководител на Движение за права и свободи Сали Табаков – Митхат Табаков, който тогава бе кмет на Дулово, около следствие на Митхат Табаков за корист с социална поръчка с пари на „ Публични капиталови планове “ ЕАД, както и за оповестена социална поръчка за „ Инженеринг на водопроводна мрежа и строително-монтажни работи на канализационната мрежа “ на Дулово, финансирана по стратегия на Европейския съюз на стойност 28 876 258 лева, без Данък добавена стойност.

По-късно Табаков бе наказан и излежа ефикасна присъда.

Тогава Табаков бе разследван и за закононарушение по работа, че като кмет е превишил правата си за да облагодетелства и компания „ Джеми “ ООД.

На 22.10.2023 АФЕРА разгласява:

БРУТАЛНА РАЗПРАВА НА ОБЛАСТНИЯ ШЕФ НА Движение за права и свободи -ВАРНА САЛИ ТАБАКОВ С ЧЛЕН НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА Движение за права и свободи, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ МУ КАЗВА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ! Движение за права и свободи ВАРНА съдебна експертиза ТРЕСЕ ОТ АВТОРИТАРЕН МУТРЕНСКИ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ И ИНТРИГИ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И С: „ ШЕФА КАЗА! “ ЩО Е РЕКЛА „ АФЕРА “, ВСЕ Е ВЯРНО! /ВИДЕО!/

На 22.10.2023 АФЕРА разгласява:

СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „ АФЕРА “, НОВ СКАНДАЛ В Движение за права и свободи – ВАРНА! ОБЛАСТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАПЛАШВА ОБЩИНСКИЯ И ИЗЗЕМВА КОМПЮТЪРА МУ! СЕЗИРАНО Е Министерство на вътрешните работи!

След изявленията на АФЕРА в Движение за права и свободи – Варна се вихри същинска стихия и от ден на ден депесари удостоверяват истинността изнесена от АФЕРА за бруталното еднолично, мутренско ръководство на регионалния шеф на Движение за права и свободи – Варна Сали Табаков.

„ Ново начало “ прокламира Движение за права и свободи с избирателен слоган, само че хубаво е Делян Пеевски да ревизира дали има във Варна различен локален политически ръководител на партия, който да върви с защита и гардове, като Сали Табаков.

И като питаме къде са тези 20 милиона лв. от договорката с Министерството на образованието, дали не е добре да се вгледат в новия Майбах и новия ултра фешън джип G класа на регионалния ръководител на Движение за права и свободи – Варна Сали Табаков.

Автор: afera.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР