В периода 23 – 26 май тази година, във всички

...
В периода 23 – 26 май тази година, във всички
Коментари Харесай

Разбират ли младите езика на Брюксел?

В интервала 23 – 26 май тази година, във всички страни-членки на Европейския съюз ще се проведат изборите за новия Европейски парламент (ЕП). Засега подготовката тече с мисълта, че Англия няма да е част от идващия Екологичен потенциал – поради Brexit, който би трябвало да стане на 29 март, само че към момента неустановеност какво ще се случи има!
Именно въпроси като този за бъдещето на Европейския парламент и Европейски Съюз ще са част от планувания във Великотърновския университет (ВТУ) " Св. св. Кирил и Методий " спор на тематика " Разбират ли младите езика на Брюксел? ". Дебатът ще се организира на 8 март, петък, от 10:00 часа до 13:00 часа в пети корпус на ВТУ, в залата на Библиотечно-информационния център на ул. " Христо Ботев " 19. Събитието ще бъде излъчено на профилираната Фейсбук страница " Европа и аз ", както и във Фейсбук страниците на Actualno.com и Expert.bg, и в специфични секции на двата осведомителни уеб страницата.
Много постоянно бюрократичният език на Брюксел е неясен и надлежно отегчителен за младежите т.е. за хората, които са бъдещето на България и Европа. Как може да преведем бързо и елементарно подобен език – с опита си ще ни осведомен специфичните лектори на събитието госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на България и някогашен български евродепутат, господин Иван Иванов, лекар по политология, учител във ВТУ и зам.-председател на 43-тото Народно заседание, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент Теодор Стойчев и журналистът и правист Кирил Вълчев.
Включете се в дебата – на място или онлайн, и научете повече за порядките и метода на правене на политика в Европейския парламент и Брюксел!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР