В периода 13-15 април 2021 г. проведе експресно онлайн проучване

...
В периода 13-15 април 2021 г. проведе експресно онлайн проучване
Коментари Харесай

БСК: Бизнесът очаква по-бързи и адекватни мерки за подкрепа срещу кризата

В интервала 13-15 април 2021 година организира експресно онлайн изследване измежду своите членове от цялата страна и всички браншове на стопанската система. Най-голям % от участниците (28,6%) е от бранш „ Хотелиерство, ресторантьорство и турагентство “.
Проучването демонстрира, че 54% от респондентите чакат да имат усложнения при погасяването на банковите си отговорности след приключването на, оповестиха от БСК.
79% от интервюираните регистрират влошени стопански индикатори на предприятието си. Половината от участниците в изследването (50,6%) предвиждат, че ще съумеят да възстановят икономическото си положение до края на 2022 година, а 18,3% - до края на тази година. 26,1% виждат по-далечен небосвод (след 2022 г.), в който да се възстановят от рецесията, а 0,4% заявяват, че са прекратили активност, респективно – в никакъв случай няма да се възстановят.
 Затворените стопански браншове могат да аплайват за държавна помощ Затворените стопански браншове могат да аплайват за държавна помощ
Икономическите браншове, които са затворени поради сегашните ограничавания, могат да аплайват от тази седмица за държавна помощ. Това...
74% от интервюираните разчитат на, а 68% се нуждаят от ликвидна поддръжка, включително за 12 месеца (47,3%), за 6 месеца (14,9%), за 3 месеца (2,9%) или за по-дълъг от една година интервал (1,7%).
Последният въпрос от анкетата даде опция на участниците в нея да споделят своите оферти за възстановяване на държавнана поддръжка към компаниите. Част от предложенията са в посока ускорение на процеса и понижаване на бюрокрацията по даване на поддръжката, отлагане/опрощаване на локални налози и такси, опазване на по-ниската ставка по Данък добавена стойност за ресторантьорския отрасъл. Голяма част от интервюираните чакат удължение периода на деяние на съществуващите ограничения и вършат съответни оферти за смяна на дизайна им, тъй че по-широк кръг компании да могат да се възползват от тях. Сред предложенията са също разбор на прилаганите досега противоепидемични ограничения и антиикризисни компенсации на компаниите, по-малко държавна интервенция в бизнеса и равнопоставено отнасяне на обособените браншове при използването на ограничавания.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР