В периода 1-30 септември са образувани 624 досъдебни производства срещу

...
В периода 1-30 септември са образувани 624 досъдебни производства срещу
Коментари Харесай

За месец са образувани 624 дела срещу престъпни групи за наркотици и 300 за незаконен трафик на хора

В интервала 1-30 септември са формирани 624 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 300 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция. Това демонстрира вторият месечен разбор на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, оповестиха от държавното обвиняване.

През септември са извършени 522 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на противозаконната миграция и 532 спецоперации за противопоставяне на закононарушенията, свързани с опиати. Задържани са 1780 лица - нелегално пребиваващи жители на трети страни.

Анализът на междуведомственото звено демонстрира, че противозаконното транспортиране на мигранти се подкрепя преобладаващо от жители на Украйна, Молдова, Сърбия, Румъния, Полша, Русия и Естония, които употребяват транспортни средства с непозната регистрация или коли рентакар. Влизат на територията на страната и откакто правят съответния транспорт, я напущат.

По отношение на закононарушенията, свързани с опиати, са арестувани 709 души и са разкрити 33 лаборатории/площи за произвеждане и развъждане на опиати. За интервала 1-30 септември има 216 влезнали в действие правосъдни акта за закононарушения, свързани с наркотични субстанции, и 197 правосъдни акта за нелегално превеждане на мигранти.

БTA напомня, че профилираното междуведомствено звено бе основано със взаимна заповед сред Прокуратурата на Република България и Министерството на вътрешните работи през август т.г. за подкрепяне следствието за съответните типове закононарушения. Една от главните му действия е мониторинг на формираните и водени досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР