В Пекин започна международната среща от китайската инициатива Един пояс,

...
В Пекин започна международната среща от китайската инициатива Един пояс,
Коментари Харесай

В Пекин започна форума „Един пояс, един път“. Путин похвали „своя скъп приятел“ Си Цзинпин и заплаши Байдън

В Пекин стартира интернационалната среща от китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “. В рамките на форума се чака да беседват президентите на Китай и Русия Си Цзинпин и Владимир Путин, а измежду главните тематики да бъде спорът в Близкия изток.

Близките връзки сред Китай и Русия през днешния ден имат още една допирна точка с спора в Близкия изток. Двете страни непрекъснати членки на съвета за сигурност на Организация на обединените нации не показаха като причина за напрежението дългогодишната липса на правдивост за палестинците. Това е второто известно пътешестване на Путин отвън Русия, откогато през март съдът в Хага издаде заповед за ареста му, отбелязва Ройтерс. А последното му пътешестване до Пекин беше дни преди Русия да нападне Украйна през Февруари предходната година. Тогава Москва и Пекин заявиха партньорство без ограничавания.

С интернационалния конгрес „ Един пояс, веднъж “ в Пекин означават 10 години от самодейността. Те е наричана още „ Новият път на коприната “, основана е от Си Дзинпин и е емблематична в интернационалната му политика. Китай влага в градежа или закупуването на инфраструктурни планове по света. По данни на организация Синхуа са подписани над 200 съглашение с повече от 150 страни и са вложени съвсем трилион $ в света през последното десетилетие. Според критиците на плана фактът, че Китай е заемодател на част от тези планове, прави бенефициентите дълготрайно подвластни. Унгария е една от дребното страни от Европейския съюз, които вземат участие. Друга е Италия, която разгласи, че обмисля да го напусне.
Руският президент похвали „ своя безценен другар “ Си Цзинпин
Путин, който е в Пекин за третия конгрес на внушителната китайска самодейност, благодари на китайския водач за поканата. Той добави, че Русия може да играе основна роля в съживяването в съвременността на античния Път на коприната.

Путин назова Си собствен „ безценен другар “ и похвали самодейността „ Един пояс, веднъж “ за това, че сплотява света.

„ Относно Северния морски път Русия не просто предлага на сътрудниците си да употребяват интензивно неговия директен капацитет. Нещо повече – каним заинтригуваните страни да вземат участие директно в неговото развиване. Готови сме да осигурим надеждна ледена навигация, връзки и доставки “, съобщи съветският държавен глава, представен от ТАСС.

Путин посочи, че „ още през идната година навигацията за товарните кораби от ледови клас по цялото продължение на Северния морски път ще стане целогодишна.
Путин отговори на Байдън: Русия не може „ да бъде смазана “ и Съединени американски щати би трябвало да се научат на почитание
Владимир Путин съобщи, че ползите на Москва не могат да бъдат смазани и че американските политици би трябвало да се научат да почитат хората към тях, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Путин сподели това в отговор на мнения на американския президент, направени по време на изявление пред телевизия „ Си Би Си Нюз “. Той сподели:

„ Представете си какво ще стане, в случай че ние, в действителност, обединим цяла Европа и Путин най-сетне бъде смачкан, тъй че да не може да предизвиква тези проблеми, които предизвиква “.

В малко свое изявление, излъчено по държавната телевизия по време на срещата на върха в китайската столица Путин съобщи:

„ Не става въпрос персонално за мен. Става въпрос за ползите на страната. И е невероятно ползите на Русия да бъдат смазани. Те би трябвало да се вземат поради “.

Путин добави, че както Байдън, с който е в антагонистични връзки, откогато американският президент встъпи в служба през 2021 година, по този начин и американските политически елити, би трябвало да се научат „ да почитат “ Русия.

„ Това се отнася освен за президента Байдън, само че и за американските политически елити като цяло. Трябва да се научите да почитате хората към вас и тогава няма да има потребност да смазвате който и да било “, сподели още съветският президент.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР