В Павликени ще бъде обявен ден на траур в памет

...
В Павликени ще бъде обявен ден на траур в памет
Коментари Харесай

Обявяват траур в Павликени за загиналите в катастрофа четирима футболисти

В Павликени ще бъде разгласен ден на печал в памет на четиримата футболисти, които починаха в зверска злополука в нощта против четвъртък.
 Горна Студена злополука  kushev  kushev1  %d1%84%d1%83%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8
Играчите от общински футболен клуб „Павликени“ откриха гибелта си на основен път Плевен-Русе край свищовското село Горна Студена. В злополучната нощ четиримата се прибирали от мач в свищовското село Козловец, където след срещата останали да се почерпят. След това тръгнали да се прибират с лек автомобил БМВ към Павликени, само че на кръстовище не спрели на знак „Стоп“ и били пометени от тир с българска регистрация.

В страшния конфликт са починали играчите от третодивизионния павликенски тим Димитър Кушев /36 г/, Георги Вълчев–Машинката /40 г/, Генчо Стефанов /38 г/и Ивелин Ивов /19 г/. Тримата са издъхнали на място, а четвъртият е умрял в четвъртък в плевенска болница. В злощастната нощ се наложило пожарникари да режат смачканите ламарини на колата на Ивелин, с цел да извадят телата на четиримата футболисти.

„Трагедията е огромна. Кушев бе голмайстор и е играл във ФК „Етър“. Той беше и преподавател по физическо образование в ОУ „Св.Климент Охридски“ и оставя две деца сираци. Генчо Стефанов пък бе вратар, а Ивелин е младеж на ФК „Етър“ и тази година приключи учебно заведение. Настанен бе в спортната база и стартира работа в магазин единствено дневни смени, с цел да може да е предан и на спорта“, изясни кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР