В първото си телевизионно интервю след напускането на Белия дом,

...
В първото си телевизионно интервю след напускането на Белия дом,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп предизвика фурор с интервю пред NBC

В първото си телевизионно изявление след напускането на Белия дом, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира същински възторг от интерес. Пред Meet The Press на NBC Доналд Тръмп разяснява необятен кръг от въпроси, в това число войната в Украйна, опцията за китайска инвазия в Тайван, абортите в Съединени американски щати и лихвените проценти.

В момента Тръмп е любимец за номинация от страна на Републиканската партия за бъдещите избори за президент, които ще се проведат през ноември 2024 година.

От NBC открояват главните акценти от пространното си изявление с някогашния президент в границите на предаването Meet The Press.

За войната в Украйна и по какъв начин ще я приключи

Доналд Тръмп не посочи по какъв начин тъкмо ще реализира преустановяване на войната сред Русия и Украйна. Той призна, че в случай че опише по какъв начин ще го направи, ще изгуби всичките си козове.

Все отново добави:

“Бих споделил избрани неща на Владимир Путин. Бих споделил и някои неща на Володимир Зеленски, тъй като се разбирам и с двамата ”.

“Бих сключил почтена договорка за всички страни ”, уточни Доналд Тръмп.

За коментар на Путин

Доналд Тръмп изрази благодарност за коментар, който Путин неотдавна направи.

Руският водач съобщи: “Чуваме по какъв начин господин Тръмп декларира, че ще позволи всички горещи въпроси в границите на няколко дни, в това число и украинската рецесия. Не можем да не се усещаме щастливи от това. ”

По мотив коментара Тръмп призна: “Харесва ми, че Путин споделя тези думи. Защото това значи, че това, което споделям, е вярно. Бих си приказвал с Путин в една стая. Бих си приказвал и със Зеленски в друга стая. После щях да ги събера дружно. И щях да сключа договорка с двамата и тя щеше да се съблюдава. Щеше да се получи и щеше да е доста по-лесно, в случай че бяхме стигнали до нея, преди войната да стартира. ”

Тръмп не изключва изпращането на войска в Тайван, в случай че Китай нахлуе на острова

Тръмп съобщи, че остава отворена опцията, в случай че се наложи, американските сили да пазят Тайван от Китай.

Против цялостната възбрана на абортите

Бившият президент разгласи, че членове на личната му Републиканска партия приказват доста нечленоразделни неща за абортите и той подлага на критика тези от тях, които упорстват за възбрана на абортите без изключение, като са срещу тях и в случаи на обезчестяване, блудничество, даже при риск за здравето на майката.

Той не уточни под какви законодателни промени би поставил подписа си, само че загатна, че след избран брой седмици след зачеването абортът би трябвало да бъде неразрешен. Тръмп не уточни дали избира казусът да бъде решен на федерално равнище или ще остави всеки щат самичък да си взема решение. Опита се да заеме позицията на посланик, който може да сплоти и двете страни.

ФЕД да понижи лихвите

Тръмп се оплака, че лихвите в Съединени американски щати са прекомерно високи и уточни, че в случай че получи още един мандат на президентския пост, може да окаже напън върху ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл да разхлаби паричната политика.

Според Тръмп лихвите са прекомерно високи и хората не могат да си купуват жилища – те не смеят да теглят заеми.

На въпрос дали ще принуди Пауъл да понижи лихвите, Тръмп изясни, че въпреки всичко това ще зависи и от инфлацията и че той би почнал с нейното понижаване.

Тръмп харесва демокрацията

Доналд Тръмп съобщи, че към момента има вяра, че демокрацията е най-ефективната форма на ръководство, само че добави, че тя би трябвало да бъде и обективна.

Освен това призна, че не счита, че в Съединени американски щати има сега доста народна власт.

Попитан за какво счита, че демокрацията е несправедлива, той отговори, че това е по този начин заради обвиняванията, че е употребил непозволено класифицирани документи, че се е опитвал да скрие заплащания на дами преди избори и не на последно място, че се е опитвал да анулира изборите през 2020 година.

В умозаключение Тръмп акцентира, че Съединени американски щати имат потребност от медии, които са свободни и обективни.

“И почтено казано, в случай че нямаме такива медии, доста мъчно ще оправим страната си. ”

Не се тормози, че ще влезе в пандиза

Въпреки че е изправен пред четири процеса, Тръмп показа, че не го преследват кошмари за това по какъв начин се оказва в пандиза.

“Дори не мисля за това. Предполагам, че съм организиран малко по-различно от останалите, тъй като хора идват при мен и ме питат: “Как постигате това, сър? Как го вършиме? ” А аз даже не мисля за това. ”

По-късно Тръмп прецизира: “Наистина усещам, че в последна сметка ние ще победим. ”

Събитията на 6 януари 2021 година

Тръмп съобщи, че съгласно него ефикасните неоправдателни присъди на някои от метежниците, взели участие в щурма на Капитолия при започване на 2021 година, са несправедливи.

“Трябва да се отнасяме заслужено към хората ”, съобщи Тръмп и добави.

“Някои от тези хора даже не влязоха в постройката на Конгреса, а им издадоха присъди и то да останат в пандиза за доста години ” – посочи Тръмп.

На въпрос дали би помилвал лишените от независимост метежници, Тръмп отговори, че сигурно ще прегледа делата им и в случай че сметне, че е уместно, ще ги помилва.

Няма да се кандидатира за трети мандат

На въпрос дали има някакъв сюжет, при който той да се кандидатира за трети мандат, в случай че завоюва президентските избори през 2024 година, Тръмп отговори негативно.

От NBC напомнят, че 22-рата корекция в Конституцията лимитира президентите до два четиригодишни мандата. До това решение се стигна, откакто някогашният президент Франклин Рузвелт беше избиран за четири мандата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР