В първия си брифинг след встъпване в длъжност, служебният кабинет

...
В първия си брифинг след встъпване в длъжност, служебният кабинет
Коментари Харесай

Васко Начев: Офертата за седемте танкера с газ трябва да бъде потвърдена до 19 август

В първия си брифинг след встъпване в служба, служебният кабинет изясни, че е заварил безпорядък в бранш „ Енергетика”. Затова стартира денонощна работа, която да подсигурява, че ще има газ през цялата зима. В студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия тематиката разясниха енергийните специалисти Красимир Манов и Васко Начев.

Според Начев оповестяването, че в бранша цари безпорядък, е тактичност, която смъква упованията на хората за огромни достижения в енергетиката. По думите на специалиста седемте танкера, които Кирил Петков твърди, че страната ни е договорила, съществуват и единствено от нас зависи дали ще ги вземем или не. „ За да се случи това нещо, просто едно удостоверение би трябвало да се направи до 19 август. Ако не го създадем, тази оферта отпада и тези танкери изчезват”, изясни той.

„ Цялата тази скица, с цел да се стигне дотук, беше направена от небезизвестния някогашен министър Александър Николов, прочут още като Сашо Кеша. Този човек е главният провинен да се стигне дотук”.

Така Красимир Манов разяснява хаоса в енергетиката. По думите му Николов и екипът му не схващат нищо от материята. Енергийният специалист твърди, че потребностите на страната ни от синьо гориво изцяло могат да бъдат покрити от количества, доставени от Турция.

Двамата посетители разясниха и опцията страната ни да възобнови пазаруването на синьо гориво от съветската „ Газпром”. „ Ако ние не се съгласим да сключим дълготраен контракт за идващите 10 години с „ Газпром”, няма да получим до края на годината нито един куб. м. газ”, безапелационен е Васко Начев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР