В първия работен ден 3 януари - започна реализацията на

...
В първия работен ден 3 януари - започна реализацията на
Коментари Харесай

400 души получават подкрепа по проект „Топъл обяд в община Разград“

В първия работен ден 3 януари - стартира реализацията на плана „ Топъл обяд в община Разград “, 400 души получават поддръжка по самодейността, която ще продължи до 30 септември 2025 година, оповестиха от Общината.

Как започва планът ревизира през днешния ден заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той посети село Липник, където безвъзмезден топъл обяд получават 23-ма поданици на селото, а в листата на чакащите са още 7.

Хората споделиха със заместник-кмета Добрин Добрев, че са доста удовлетворени от обезпечената поддръжка в тези сложни времена. Кметът на селото Неждет Мехмедов добави, че сходна помощ за нуждаещите се е доста добра самодейност за обитаемо място като Липник. З

аместник-кметът Добрин Добрев разяснява, че осъществяването на плана, който обезпечава храна за 400 индивида от общината, е извънредно потребна самодейност, в която локалната администрация се включва обичайно.

„ В тези времена на рецесия и инфлация управлението на Община Разград счита, че това ще даде опция за по-достойно прекарване на нашите уязвими съграждани. Местната власт ще продължи да търси благоприятни условия за финансиране на планове за обезпечаване на по-добри условия за живот на жителите на общината, които имат потребност от поддръжка “ – разяснява заместник-кметът Добрин Добрев.

Проектът „ Топъл обяд в община Разград “ се финансира по Процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 „ Топъл обяд “ по Оперативна Програма за храни и главно материално подкрепяне.

Стойността на плана е 1 005 388,80 лева, а продължителността му 33 месеца. Потребителите на обществената услуга са 400, като описът може да се актуализира при освобождение на място и при смяна на линията на беднотия, по тази причина може да се подават заявки по време на целия интервал на реализация на плана.

Заявления се подават в кметствата по адресна регистрация и в Община Разград. Потребителите получават обяд в работните дни от седмицата - чорба, главно ядене и самун, а един път седмично и десерт. Обядът се обезпечава от Едноличен търговец “Петър Цонев-Петров-Цонев “-Разград.

В регионалния град по график се раздава в два пункта - в жк „ Орел “ и в бистро „ Бели Лом “, а по селата - в кметствата, като консуматори има във всички села на общината като се изключи Черковна и Ушинци.

Проектът „ Топъл обяд в община Разград “ продължава задачите на осъществяването на сходни планове от предишни интервали за обезпечаване на прехранване на нуждаещите се хора, като се усилва броят на потребителите, до момента оптималният брой подпомагани по този метод е бил 350 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР