В първия епизод на новия сезон на България търси талант“,

...
В първия епизод на новия сезон на България търси талант“,
Коментари Харесай

В ПАМЕТ НА АТАНАС КЛЕЧАРОВ: ЕДИН НЕЗАБРАВИМ ТАНЦ И ЧЕТИРИ „ДА“ В „БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ“

В първия епизод на новия сезон на „ България търси гений “, един магически танц – на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград – впечатли феновете пред екрана, а четиримата членове на журито единомислещо му дадоха „ Да “.

Този танц се оказва последният на огромната сцена за 18-годишния Атанас, който по-късно, откакто фотосите за „ България търси гений “ са завършили, се разболява терминално.

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая Кондарева. Мая образова Наско дружно с Алис и всички останали деца от школата й дълги години. Наско я следва неразделно и когато школата се реалокира от дребното градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата съвсем без пропуск и по този начин до неговата 18-а годишнина.

Учителката на Наско споделя, че той се усеща добре измежду децата, а те му дават цялата си обич измежду прелестната музиката и омайните стъпки на танца.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа ”, разяснява Мая Енчева. – Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем подобен, какъвто е. Той оказа помощ в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да схванат, че той не е друг, че всеки човек носи своя характерност и че той е надарен като тях ”.

Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до огромната сцена на „ България търси гений “, където се показват чудесно. За страдание, когато насладата от сполучливото показване е към този момент осъзната, споделена с другите деца и ентусиазмът на всички е огромен, Наско се разболява, здравето му се утежнява внезапно и той изгубва живота си. Излъчването на взаимния му танц с Алис е в негова памет, като безконечен спомен за всички негови близки и другари, които го обичат.

bTV Media Group ще поддържа школата от Велинград, в която Наско е танцувал, бил е признат и е бил благополучен години наред, като даде средствата от sms-гласуването, събрани от един от идните живи концерти в шоуто.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР