В първия ден на месец ноември времето над равнинната част

...
В първия ден на месец ноември времето над равнинната част
Коментари Харесай

Ноември започва със слънчево време в планинските райони

В първия ден на месец ноември времето над равнинната част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла и на обособени места, основно в източните региони ще преръмява. Над планинските региони ще е най-вече слънчево.

Минималните температури са от към минус 1° тук-там в Югозападна България до 8°-12° на изток. Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°. Привечер и през нощта против вторник над Западна и Централна България видимостта ще се усъвършенства, а облачността ще се раздира и понижава.

Над Черноморието ще доминира облачно, преди обяд и мъгливо време. На места ще преръмява. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове в ниските елементи ще е мъгливо. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра - към 5°.

Във вторник от запад облачността бързо ще се усили и тук-там ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в обособени региони в Западна България.

В четвъртък и петък в Източна България и северно от планините югозападният вятър ще се усили и през втория ден дневните температури в тези региони ще доближат 20°-25°. С ниска облачност или мъгли в нощните часове и преди обяд ще бъде в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина и там оптималните температури ще остават по-ниски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР