В първите два месеца на новата година организира 8

...
В първите два месеца на новата година  организира 8
Коментари Харесай

Пълни профилактични изследвания в лаборатория „ЛИНА” през януари и февруари

В първите два месеца на новата година „ ” провежда 8 профилактични акции с проучвания на понижени цени. Те са комбинирани по този начин, че да предложат оптимално добра лабораторна диагностика на пациенти от разнообразни възрасти и с разнообразни здравословни проблеми.

Профилактичните акции важат във всеки от независимите филиали на „ ЛИНА ” в област . За тях НЕ е належащо направление от доктор или авансово записване на час. Таксата операция е 2 лева

Актуални профилактични акции – януари и февруари 2023

Пълно  проучване на кръв на понижена цена от 50.00 лева на 34.00 лева

Този път в него са включени цялостна кръвна картина с 16 индикатора и още: урея, креатинин, общ белтък, албумин, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, билирубин-общ, АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калий, натрий и хлориди. Изследването е един от най-хубавите способи да ревизирате общото си здравословно положение, тъй като дава информация за мастната и електролитната обмяна, положението на бъбреците и черния дроб. Препоръчително е да се прави заран на гладно.

Щитовидна жлеза – хормон по желание от F t 3, F t 4, TSH всеки на понижена самостоятелна цена от 12 лева на 7 лева

Препоръчително е хормоните, регулиращи функционалността на щитовидната жлеза, да се изследват най-малко два пъти годишно. Именно заради тази причина те постоянно вземат участие в профилактичните акции на лаборатория „ ЛИНА ”. За проучванията е нужна кръвна проба, като е добре да се правят заран на гладно и преди приема на кафе или питиета с кофеин.



 

Репродуктивни хормони (LH, FSH и Estradiol) на понижена обща цена от 42.00 лева.  на 32.00 лева

Кога да ги извършите? При проблеми с менструалния цикъл; подготовка за инвитро или друга процедура за асистирана репродукция. Ако планирате бременност, тези проучвания евентуално ще са Ви нужни. Важно е да знаете, че LH, FSH и Estradiol е целесъобразно да се изследват  от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл.

Полов хормон по желание от Progesterone,           Testosterone и Prolactin всеки на понижена самостоятелна цена от 14 лева на 10 лева     

Тези хормони също имат отношение към менструалния цикъл и фертилитета. При нужда могат да се комбинират с предходната профилактична акция. Препоръчително е Progesterone да се изследва в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Грижа за ставите (Витамин D, калций (Ca), фосфор (P), С-реактивен протеин, антистрептолизинов титър (ASO), Ревматоиден фактор (RF)) на обща понижена цена от 51.00 лева на 39.00 лева

Анализите са ориентирани към  пациенти  от разнообразни възрасти, които имат ставни проблеми – болки, зачервяване, отоци, лимитирана пъргавина, утринна вдървеност, дисторция на ставите и други признаци, насочващи към болести като ревматоиден артрит или артрит.

Повече за проучванията

 Витамин D има многочислени функции в организма, спомагайки за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, контролиране равнищата на инсулин. Той е значим при предварителната защита на диабет тип 1 и 2. Едни от симптомите за недостиг на витамин D могат да бъдат болежка в костите и уязвимост в мускулите. Изследването на Витамин D е желателно да се прави заран на гладно.

Ревматоидният фактор (RF) се използва за откриване на заболяването ревматоиден артрит. Положителните резултати от този тест го доказват, само че негативните не го изключват изцяло. Ако са налице клинични данни за ревматоиден артрит, само че се установяват нормални стойности на ревматоидния фактор, би трябвало да се създадат спомагателни проучвания, за да се отдиференцират така наречен „ серонегативни ”  случаи.  

Антистрептолизиновият титър (ASO) дава информация за това дали признаците на някои  възпаления на горните дихателни пътища и на кожата се дължат на  предшестваща стрептококова зараза. Неразпознатите и погрешно лекувани стрептококови болести  крият риск от развиване на редица затруднения, едно от които е ревматизъм, чийто главен симптом е артритът. Изследването би трябвало да се извърши най-малко 1-2 седмици след прекарана стрептококова зараза. Неговата информативност се покачва, в случай че бъде изследван  в динамичност, за оценка на смяната в титъра на антителата. Ниските стойности на антистрептолизиновия титър, изключително след наново проучване, изключват с огромна възможност скорошна стрептококова зараза. Антистрептолизиновите антитела се задържат с месеци в кръвта и свидетелстват за прекарано стрептококово заболяване. Изследването им за надзор на извършено лекуване,  трябва да се направи най-малко 2 седмици след началото на лекуването. В акцията е включено и проучване на равнищата на калций и фосфор, които имат значително значение за  твърдостта и здравината на костите.   

     

Изследвания за анемия (Витамин B12, Желязо (серумно), Фолиева киселина) на понижена обща цена от 44.00 лева на 36.00 лева

Насочени са към всички възрастови групи, които страдат от анемия - ниски нива на хемоглобин и червени кръвни телца. Те оказват помощ да се разбере дали се касае за желязодефицитна анемия или такава в резултат от недостиг на витамин В12 или фолиева киселина. 

Препоръчително е най-малко две седмици преди проучването да не са одобрявани лекарствени препарати и добавки, съдържащи желязо, витамин В12 и фолиева киселина. Добре е резултатите да бъдат съветвани със съответния експерт, който правилно да ги интерпретира и  при нужда да насочи пациента за спомагателни уточняващи проучвания. 

DNA Хламидия, Микоплазма, Уреаплазма, Кандида  на понижена обща цена от 80.00 лева на 65.00 лева

Тест, който посредством PCR способ открива: Chlamydia Trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma и Candida albicans. Това са едни от най-разпространените полово излъчени инфекции както измежду дамите, по този начин и измежду мъжете. Част от тези причинители водят до инфектиране на влагалището, а при мъжете до уретрит, простатит или инфектиране на тестисите. Освен неприятни признаци като парене, мъчно уриниране, вагинално течение е допустимо нелекуваните полово излъчени инфекции да провокират стерилитет или проблеми по време на бременността. Затова е добре да бъдат изследвани в точния момент.

Материал за проучване:

За дами - цервикален секрет или първа утринна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа утринна урина, еякулат, простатен секрет.

Резултатите от проучването излизат до 3 работни дни.

DNA   Хламидия, Микоплазма, Найсерия, Трихомони на понижена обща цена от 80.00 лева на  65.00 лева

Този тест също употребява PCR способ, като открива следната композиция полово излъчени инфекции:  Chlamydia Trachomatis и Mycoplasma genitalium, Neisseria gonorrheae и Trichomonas vaginalis. Тези инфекции засягат двата пола и възрастовата граница е най-вече сред 18 и 45 години. Голяма част от случаите са безсимптомни. Това постоянно води до съществени затруднения при мъжете и дамите. Изследването се предлага за лица с болестни прояви, при честа промяна на сътрудниците, на хора с репродуктивни проблеми и при обмисляне на бременност.

Материал за проучване:

За дами - цервикален секрет или първа утринна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа утринна урина, еякулат, простатен секрет.

Резултатите от проучването излизат до 3 работни дни.

 

Медицинска лаборатория „ ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

* обява

 

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР